Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Péter

Péter névnap mikor van?

Április 29-én és június 29-éntegnap.

Továbbá nem hivatalosan január 25-én, január 28-án, január 31-én, február 21-én, február 22-én, február 23-án, április 27-én, május 8-án, június 2-án, június 16-án, augusztus 1-jén, szeptember 9-én, október 19-én, november 16-án, november 18-án, november 26-án, december 4-én, december 9-én és december 21-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

június 29tegnap 38%
április 29 13%
április 27 9%
További 18 elrejtve.

Péter név jelentése

A Péter férfinév a görög Petrosz név latin Petrus alakjából származik. A Bibliában Péter apostol neve Kéfa, Kéfás, ennek görög fordítása a Petrosz, ami a szintén görög petra szóból ered, ami sziklát jelent.

Női párja: Petra.

Jelentése: szikla

Leggyakoribb becenevek: Petike, Petya, Petyó, Petyus, Péterke

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 10. leggyakoribb férfi név, a férfiak 1.42%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Péter név gyakorisága Péter névvel születések száma

Ismert személyek Péter keresztnévvel

Klobusiczky Péter
Klobusici Klobusiczky Péter (Fehérgyarmat, 1752. június 26. – Kalocsa, 1843. július 2.) szatmári püspök, kalocsai érsek.
Hack Péter jogász, egyetemi tanár, politikus
Hack Péter (Budapest, 1959. augusztus 15. –) magyar jogtudós, egyetemi tanár, politikus. Kutatási területe a rendőrség, valamint az igazságszolgáltatás működése és szervezete, az emberi jogok érvényesülése a büntetőeljárásban, a korrupció elleni fellépés jogi eszközei, és az átmenet igazsá...
Dobrovits Péter műkritikus, festőművész, politikus
Dobrovits Péter (szerbül: Petar Dobrović) (Pécs, 1890. január 14. – Belgrád, 1942. január 27.) szerb festő, és a rövid életű Baranya–bajai Szerb–Magyar Köztársaság elnöke volt.
Jakab Péter politikus
Jakab Péter (Miskolc, 1980. augusztus 16. –) magyar politikus, országgyűlési képviselő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A párt miskolci polgármesterjelöltje volt a 2014-es önkormányzati választáson és országgyűlési képviselőjelöltje a 2018-as magyarországi országgyűlési választás...
Prohászka Péter
Prohászka Péter (Vác, 1992. január 13. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, U14 Európa-bajnok, U20 ifjúsági magyar bajnok.
Remete Péter prédikátor, keresztény pap
Remete Péter (franciául: Pierre l’Ermite vagy Pierre d’Amiens; Amiens környéke, 1050 körül – Huy, 1115) az első keresztes hadjárat egyik szervezője, prédikátor, a szegények hadjáratának vezetője. Említik Amiens-i, illetve Kis Péterként is. A Remete előnevet az általa viselt remeteköpenyről...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Életed úgy folyjon szépen,
mint patak a medrében,
virágok közt folydogáljon,
névnapodra ezt kívánjuk!