Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Henrik

Henrik névnap mikor van?

Január 25-én és július 15-én.

Továbbá nem hivatalosan január 16-ántegnap, március 2-án, március 16-án és július 13-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

január 25 23%
július 15 23%
július 13 22%
További 3 elrejtve.

Henrik név jelentése

A Henrik férfinév a germán Heinrich névből származik. Elemeinek jelentése: ház (vagy bekerített hely) és hatalmas, uralkodó. Női változata: Henriett, Henrietta.

Leggyakoribb becenevek: Henri, Hendri

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Henrik név gyakorisága

Ismert személyek Henrik keresztnévvel

Pap Henrik festő, grafikus
Pap Henrik, sóvári és oroszfalvi (Kassa, 1864. június 28. – Budapest, 1910. július 4.) festőművész, grafikus.
Horusitzky Henrik geológus, szpeleológus
Horusitzky Henrik (Velký Újezd, 1870. augusztus 3. – Budapest, 1944. augusztus 25.) geológus, a Földtani Intézet igazgatója.
Weber Henrik
Weber Henrik (Pest, 1818. május 24. – Pest, 1866. május 14.) magyar festőművész.
Lenkei Henrik költő, tanár, író, műfordító
Lenkei Henrik (született: Gutmann Henrik, Pécs, 1863. június 26. – Budapest, 1943. július 5.) főreáliskolai tanár, író, műfordító.
III. Henrik szász herceg
III. (Oroszlán) Henrik (Ravensburg vagy környéke, 1129. – Braunschweig, 1195. augusztus 6.), Szászország Welf-házból származó hercege 1142–1180 között, illetve 1156–1180 között bajor herceg. A 12. század egyik leghatalmasabb királyi hercege volt, aki ismételt konfliktusokba keveredett az a...
Ripszám Henrik festőművész, szobrászművész
Ripszám Henrik, ifj. (Németbóly, 1889. február 1. – Oakwood, 1976. december 9.) festőművész, szobrászművész, a magyar tájékozódási futás megteremtője.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Rég láttál te is. Már elfeledted
Azt, hogy én is vagyok,
Mindazonáltal kívánok neked
Sok boldog névnapot.