Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Kata

Kata névnap mikor van?

Névnapját április 29-én, április 30-án és november 25-én ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

november 25 60%
április 29 22%
április 30 17%

Kata név jelentése

A Katalin görög eredetű női név, a görög Αικατερίνη (Aikateriné) név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű: elterjedt nézetek szerint a görög καθαρός (katharosz) szóból származik, amelynek jelentése: „(mindig) tiszta”. Mások szerint a görög Αεικαθερινα (Aeikatherina) névből ered, melynek jelentése: „nyilazó”, „biztosan célzó”. A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került.

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Kata névvel születések száma

Ismert személyek Kata keresztnévvel

Gonda Kata színész
Gonda Kata (Szeged, 1990. január 11. –) magyar színésznő, táncművész.
Losonczi Kata
Losonczi Kata (Győr, 1983. október 30. –) magyar színésznő.
Péter Kata
Péter Kata (Budapest, 1981. január 13. –) magyar színésznő.
Dobó Kata
Dobó Kata, születési nevén: Kovács Katalin (Győr, 1974. február 25. –) magyar színésznő, rendező.
Bethlen Kata író, mecénás
Betleni Bethlen Kata (ragadványnevén: árva Bethlen Kata; Bonyha, 1700. november 25. – Fogaras, 1759. július 29.) a barokk korszak első írónői közül az egyik legismertebb.
Huszárik Kata
Huszárik Kata[Mj. 1] (Budapest, 1971. szeptember 10. –) Jászai Mari-díjas magyar színésznő, Nagy Anna színésznő és Huszárik Zoltán filmrendező lánya. Férje Boda János koreográfus, fiuk: Gergő.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van ma, köszönteni jöttem,
rímekből neked csokrot is kötöttem.
Mert a Te névnapod olyan drága nekem,
nem is tudom miért nem töltöd mindig velem.