Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Petra

Petra névnap mikor van?

Október 2-án.

Továbbá nem hivatalosan június 29-én és december 21-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

október 2 77%
június 29 15%
december 21 8%

Petra név jelentése

A Péter férfinév női párja.

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 53. leggyakoribb női név, a nők 0.27%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Petra név gyakorisága Petra névvel születések száma

Ismert személyek Petra keresztnévvel

Papp Petra
Papp Petra (Szeged, 1993. augusztus 22. –) magyar sakkozó, női nemzetközi nagymester, U16 korosztályos és felnőtt női magyar bajnok, U18 korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes, sakkolimpikon.
Grisnik Petra
Grisnik Petra (Pécs, 1986. október 16. –) magyar színésznő.
Jászapáti Petra rövidpályás gyorskorcsolyázó
Szabó Krisztián
Jakab Petra
Jakab Petra (Győr, 1985. március 16. –) válogatott labdarúgó, középpályás. Jelenleg a Győri Dózsa labdarúgója. Testvére Jakab Réka, szintén válogatott labdarúgó.
Haumann Petra
Haumann Petra (Budapest, 1975. november 24. –) magyar színésznő, szinkronszínész. Volt férje Király Attila, édesapja Haumann Péter, a Nemzet Színésze, testvére Haumann Máté.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Szívemből kívánok boldog névnapot,
kisérjék életed fényesnél fényesebb szerencse csillagok!
Szeresd a percet, örűlj a mának,
vágyaid idővel valóra válnak!