Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Katalin

Katalin névnap mikor van?

Április 30-án és november 25-én.

Továbbá nem hivatalosan február 13-án, március 9-én, március 22-én, március 24-én, április 29-én, május 9-én, szeptember 15-én és december 31-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

november 25 75%
április 30 6%
április 29 4%
További 7 elrejtve.

Katalin név jelentése

Görög eredetű.

Ismert becenevek: Kata, Katika, Katóka, Katinka, Katica, Katuska, Katka, Kacus, Katuci, Tinka, Katalinka, Kiskata, Kiskató, Kiskati, Katya, Kátya

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 3. leggyakoribb női név, a nők 1.87%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Katalin név gyakorisága Katalin névvel születések száma

Ismert személyek Katalin keresztnévvel

Dávid Katalin művészettörténész
Dávid Katalin (Szeged, 1923. augusztus 16. –) Széchenyi-díjas művészettörténész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja (2011), 1954-ben megalapítója volt a Művészettörténeti Dokumentációs Központnak, 1966-tól a Magyar Nemzeti Múzeum, majd a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főmunkatársa...
Gönczöl Katalin jogász, kriminológus, egyetemi tanár
Gönczöl Katalin (Nagykőrös, 1944. április 17. –) magyar jogász, professor emerita, nemzetközileg ismert kriminológus. 1995-2001 között az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, 2002-2009 között az Igazságügyi Minisztérium büntetőpolitikai elvi kérdéseiért felelős miniszteri biztosa, maj...
Szegvári Katalin újságíró, szerkesztő-riporter, műsorvezető, tanár
Szegvári Katalin (eredeti neve: Spán Katalin) (Budapest, 1947. július 21. –) magyar újságíró, szerkesztő-riporter, műsorvezető, tanár.
Varga Katalin író, költő, forgatókönyvíró
Varga Katalin (Budapest, 1928. március 26. – 2011. augusztus 4.) József Attila-díjas (1976) magyar költő, író.
Bogyay Katalin diplomata, újságíró
Bogyay Katalin (Székesfehérvár, 1956. augusztus 20. –) politikus, nagykövet, 2015. január 1-től Magyarország állandó képviselője az ENSZ-nél, New Yorkban. 2009 és 2014 között Magyarország UNESCO-nagykövete Párizsban. 2011 és 2013 között az UNESCO Közgyűlés 36. ülésszakának elnöke.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Légy olyan boldog, mint amilyen szép vagy,
legyen életedben száz millió szép nap.
Ne tudd meg soha mi az a bánat,
kerüljön el téged minden ami fájhat.
Kacagj, nevess csillogó szemekkel,
ezért imádkozunk összetett kezekkel.
Olyan szeretetre méltó szép, kedves, igazságos és szellemes vagy,
amilyen ember rajtad kívül nincs még egy!
Névnapod alkalmából fogadd szívből jövő jó kívánságaimat
és ezeket a kegyes hazugságaimat!