Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Henrietta

Henrietta névnap mikor van?

Március 16-án.

Továbbá nem hivatalosan január 25-én, március 2-án és július 13-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 16 57%
március 2 26%
január 25 12%
További 1 elrejtve.

Henrietta név jelentése

A Henriett latinos továbbképzése.

Leggyakoribb becenevek: Hencsike, Heni, Henni, Henrike, Hetti, Jetti

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 92. leggyakoribb női név, a nők 0.13%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Henrietta név gyakorisága Henrietta névvel születések száma

Ismert személyek Henrietta keresztnévvel

Edvi Henrietta színész
Edvi Henrietta (Zirc, 1989. szeptember 19. –) magyar színésznő.
Balogh Henrietta
Balogh Henrietta (Siófok, 1993. május 22. –) válogatott magyar labdarúgó, középpályás.
Fajcsák Henrietta
Fajcsák Henrietta (írói álnéven Seth F. Henriett; Eger, 1980. október 27. –) gyermekkori autizmussal élő (más néven: Kanner-szindrómás) költő, festőművész, író.
Csiszár Henrietta
Csiszár Henrietta (Hajdúnánás, 1994. május 15. –) válogatott magyar labdarúgó, középpályás. Jelenleg az Bayer Leverkusen labdarúgója.
Ónodi Henrietta szertornász
Ónodi Henrietta (Békéscsaba, 1974. május 22. –) olimpiai bajnok magyar tornásznő. 1988-tól 1996-ig szerepelt a magyar válogatottban. Nemzetközi versenyeken lóugrásban volt a legeredményesebb, de más szereken, illetve összetettben is ért el jelentős eredményeket.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van teneked,
ez a legszebb ünneped.
Rózsa nyíljon utadon,
ezt kívánom, barátom!