Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Rózsa

Rózsa névnap mikor van?

Augusztus 30-án.

Továbbá nem hivatalosan augusztus 23-án és szeptember 4-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 30 60%
szeptember 4 23%
augusztus 23 17%

Rózsa név jelentése

A Rosa latin női névből származik.

Jelentése: rózsa

Leggyakoribb becenevek: Rózsika, Róza, Rózi, Rozika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 93. leggyakoribb női név, a nők 0.13%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Rózsa név gyakorisága

Ismert személyek Rózsa keresztnévvel

Bédy-Schwimmer Rózsa
Bédy-Schwimmer Rózsa, Rosika Schwimmer (Budapest, 1877. szeptember 11. – New York, 1948. augusztus 3.) magyar feminista aktivista, újságíró, a magyarországi feminista mozgalom egyik kiemelkedő személyisége, a világ első női nagykövete.
Hoffmann Rózsa politikus, tanár
Hoffmann Rózsa (született Bajnai) (Balatonfüred, 1948. január 22. –) pedagógus, egyetemi docens, oktatáspolitikus. 2010 júniusától 2013 februárjáig az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára volt, ezután a köznevelésért felelős államtitkári pozíciót töltötte be 2014-ig.
Péter Rózsa matematikus
Péter Rózsa, Politzer Rózsa (Budapest, 1905. február 17. – Budapest, 1977. február 16.) magyar matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja (1973).
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod reggelén ezeráldás érjen,
öröm és szerencse örökké kísérjen.
Bú és bánat téged elkerüljön,
gondolatod, vágyad, álmod teljesüljön.
Boldog Névnapot!