Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Mózes

Mózes névnap mikor van?

Május 16-án és augusztus 28-án.

Továbbá nem hivatalosan szeptember 4-én, november 4-én és november 25-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

május 16 57%
augusztus 28 28%
szeptember 4 15%
További 2 elrejtve.

Mózes név jelentése

Bibliai név.

Leggyakoribb becenevek: Mózeska, Mózeske, Mózsi, Mózika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Mózes keresztnévvel

Teitelbaum Mózes
Teitelbaum Mózes (Moshe Teitelbaum) rabbi (Máramarossziget, 1914. november 1. – Manhattan, New York, USA, 2006. április 24.), a második szatmári rebbe, a Szatmár haszid mozgalom korábbi vezetője.
Turóczy Mózes rézműves
Turóczy Mózes (más írásmódok szerint Turóczi, Túróczi) (1813. január 23. – 1896. május 13.) kézdivásárhelyi rézműves mester. 1849-ben ő öntötte Gábor Áron rézágyúit.
Teitelbaum Mózes
(Újhelyi) Teitelbaum Mózes (Przemyśl, 1759. – Sátoraljaújhely, 1841. július 16.) sátoraljaújhelyi rabbi, az újhelyi rebbe. A Teitelbaum rabbidinasztia atyja és Teitelbaum Mózes szatmári rebbe felmenője. A haszidizmus magyarországi népszerűsítője, követői az „öreg szent”-nek nevezték. Csoda...
Berde Mózes jogász, országgyűlési képviselő
Laborfalvi Berde Mózes (más néven Berde Mózsa) (Szentivánlaborfalva, 1815. december 15. – Budapest, 1893. szeptember 22.) jogász, 1848-as kormánybiztos, parlamenti képviselő.
Gaál Mózes
Gaál Mózes (Barót, Háromszék megye, 1863. augusztus 2. – Budapest, 1936. július 12.) főgimnáziumi tanár, tankerületi főigazgató, ifjúsági író, Gaál Mózes ifjúsági író, műfordító, dramaturg édesapja.
Csoma Mózes történész, diplomata
Csoma Mózes (hangul: 초머 모세, Cshomo Mosze, RR: Chomeo Mo-se?; Budapest, 1978. május 11. –) magyar orientalista, a Koreai-félsziget történelmének és politikai viszonyainak kutatója. 2014. február 1. és 2017. december 31. között az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Koreai Tanszékének vezet...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Nézz fel éjjel a csillagokra.
Látod rád nevetnek ragyogva.
Apró fények, régi álmok,
Boldog Névnapot Kívánok!