Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Fülöp

Fülöp névnap mikor van?

Május 1-jén és május 26-án.

Továbbá nem hivatalosan február 16-án, május 11-én, június 6-án, augusztus 23-án és szeptember 20-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

május 1 33%
május 26 26%
február 16 14%
További 4 elrejtve.

Fülöp név jelentése

A görög Philippos név rövidülésének a magyar alakváltozata.

Jelentése: lókedvelő

Leggyakoribb becenevek: Fülöpke, Fülöpöcske

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Fülöp keresztnévvel

Szentgróti Fülöp érsek
Szentgróti Fülöp (1218 körül – 1272) esztergomi érsek a Türje nemzetségből, Türje nembeli Dénes nádor unokaöccse volt.
Batthyány Fülöp
Herceg németújvári Batthyány Fülöp (Bécs, 1781. november 13. – Bécs, 1870. július 22.) magyar főnemes, Vas vármegye örökös és valóságos főispánja, császári-királyi kamarás, a nemesi felkelők ezeres kapitánya, valóságos titkos tanácsos, a 4. Batthyány-Strattmann herceg. Bőkezű mecénás, aki ...
Kocsis Fülöp katolikus pap
Kocsis Fülöp OBSM, születési nevén Kocsis Péter (Szeged, 1963. január 13. –) bazilita szerzetes, görögkatolikus püspök, 2015. március 20. óta a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája. 2008 óta vezeti az egyházmegyét, melyet Ferenc pápa emelt főegyházmegyévé; emellett 2011. március 5...
Lénárd Fülöp fizikus, politikus, feltaláló, egyetemi oktató
Lénárd Fülöp (németül Philipp Eduard Anton (von) Lenard) (Pozsony, 1862. június 7. – Messelhausen, 1947. május 20.) osztrák–magyar fizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, korának egyik legkiválóbb kísérleti fizikusa, az első magyar származású Nobel-díjas tudós.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Sok az égen a közös dolog: a Nap, a Hold és a Csillagok.
Ma mégis mind Neked ragyog, hiszen ma van a Névnapod!