Illusztráció a kep_0009_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Bence

Bence névnap

Névnapját Március 21-én és augusztus 23-án ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan július 11-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 23 58%
március 21 30%
július 11 12%

Bence név jelentése

A Bence a latin Vincentius (Vince, jelentése: győztes) férfinév Bencenc formájú rövidüléséből származik. A latin alakból való kialakulása a következőképpen ment végbe: Vincentius→Vincenc→ebből lett ikerítéssel (Vincenc-Bencenc) a Bencenc→Bence. A Bencenc alakot is használták egy ideig, de ahogy a Vincencből Vince lett, a Bencencből is Bence.

A Bencét még a 18. században is – tévesen – a Benedek becéző alakjának tekintették, ezért van az, hogy a Magyarországon legrégebben működő Nursiai Szent Benedek által alapított szerzetesrend nevében, a bencésekében a Bence név bújik meg.

Leggyakoribb becenevek: Benci, Bencus

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 28. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.53%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Bence név gyakorisága Bence névvel születések száma

Ismert személyek Bence keresztnévvel

Rétvári Bence politikus
Rétvári Bence Máté (Budapest, 1979. december 10. –) magyar jogász, politikus, országgyűlési képviselő. 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszter-helyettese.
Szabó Bence
Szabó Bence (Székesfehérvár, 1998. január 16. –) magyar labdarúgó.
Deutsch Bence
Deutsch Bence (Budapest, 1992. augusztus 4. –) magyar labdarúgó, a Siófok hátvédje. Édesapja Deutsch Tamás politikus, MTK-elnök.
Stipsicz Bence
Stipsicz Bence (Budapest, 1997. február 3. –) válogatott profi jégkorongozó.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van ma, köszönteni jöttem,
rímekből neked, csokrot is kötöttem.
Mert a te névnapod olyan drága nekem,
nem is tudom miért nem is töltöd mindig velem.