Illusztráció a kep_0005_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Félix

Félix névnap

Névnapját Január 14-én, június 9-én és augusztus 30-án ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan május 18-án, május 30-án, július 7-én, július 9-én, július 11-én, július 12-én, július 29-én, szeptember 11-én és november 20-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 30 25%
május 30 15%
július 12 15%
További 9 elrejtve.

Félix név jelentése

Latin eredetű.

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Félix névvel születések száma

Ismert személyek Félix keresztnévvel

Lajkó Félix zeneszerző, színész, hegedűs, zitherist
Lajkó Félix (Topolya, Jugoszlávia, 1974. december 17. –) Liszt Ferenc-díjas magyar világzenei hegedűművész és zeneszerző. Virtuóz módon kezeli a hegedűt, emellett kiválóan játszik zongorán és citerán is. Nős, lánya Lajkó Léda.
João Félix
João Félix Sequeira (Viseu, 1999. november 10. –) portugál labdarúgó, az Atletico de Madrid játékosa.
V. Félix
VIII. Amadé (Chambéry, 1383. szeptember 4. – Ripaglia, 1451. január 6.), a Savoyai-házból származó gróf, 1391-től Savoya grófja, 1400-tól Piemont hercege, Aosta, Nizza és Maurienne grófja, 1416–1440-ig Savoya uralkodó hercege, 1440–1449-ig V. Félix néven a római katolikus egyház harmincnyo...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Azt kívánjuk mind-mind itt e szép napon:
Ragyogjon rád napfény, boldog légy nagyon.
Szíved sose féljen, bánat sose érjen,
szerencse kísérjen, minden utadon.