Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Róza

Róza névnap mikor van?

Névnapját augusztus 30-án és szeptember 4-én ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 30 60%
szeptember 4 40%

Róza név jelentése

A Róza a latin Rosa névből származó női név, jelentése rózsa. A magyar nyelvben a Rozália beceneve is.

Jelentése: rózsa

Leggyakoribb becenevek: Rozika, Roza, Rózsika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 86. leggyakoribb női név, a nők 0.15%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Róza név gyakorisága Róza névvel születések száma

Ismert személyek Róza keresztnévvel

Hodosán Róza politikus, szociológus
Hodosán Róza (Darvas, 1954. december 18. –) tanár, politikus, szociológus, a demokratikus ellenzék tagja, a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) egyik alapítója.
Szegedy Róza
Mezőszegedi Szegedy Róza (Ötvös, Zala vármegye, 1775. – Sümeg, Zala vármegye, 1832. május 18.) Kisfaludy Sándor felesége és múzsája ('Liza').
Juhász Róza színész, rendező
Juhász Róza (Sarkad, 1959. december 20. –) magyar színésznő, rendező.
Laborfalvi Róza
Laborfalvi Róza, Benke Judit (Miskolc, 1817. április 8. – Budapest, Józsefváros, 1886. november 20.) színésznő. Jókai Mór felesége, a realista magyar színjátszás úttörője, aki kiemelkedő drámai színésznőként beírta magát a magyar színház történetébe.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.