Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Viola

Viola névnap mikor van?

Június 25-én és december 19-én.

Továbbá nem hivatalosan május 3-án, május 5-én és június 15-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 19 70%
június 25 13%
június 15 7%
További 2 elrejtve.

Viola név jelentése

A latin eredetű virágnév sok nyelvben vált női névvé.

Leggyakoribb becenevek: Violka, Vili, Vilcsi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Viola keresztnévvel

Orbán Viola
Orbán Viola (Szeged, 1901. november 7. – Budapest, 1971. február 8.) magyar színésznő.
Thirring Viola
Thirring Viola névvariáns Dr. Thirring Viola ( Budapest, 1941. december 5. –) magyar színésznő, színészpedagógus.
Giovanni Viola
Giovanni Viola (San Benigno Canavese, 1926. június 20. – Torino, 2008. július 7.) olasz válogatott labdarúgókapus, később edző.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Sok az égen a közös dolog: a Nap, a Hold és a Csillagok.
Ma mégis mind Neked ragyog, hiszen ma van a Névnapod!