Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Alexander

Alexander névnap mikor van?

Február 25-én.

Továbbá nem hivatalosan március 17-én és május 2-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

február 25 60%
március 17 32%
május 2 8%

Alexander név jelentése

A görög Alexandrosz név latin formája.

Leggyakoribb becenevek: Alex, Lexi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Alexander névvel születések száma

Ismert személyek Alexander keresztnévvel

Eric Alexander szaxofonos, dzsesszzenész
Eric Alexander (Galesburg, 1968. augusztus 4. –) amerikai szaxofonos.
Graham Alexander
Graham Robert Alexander (Coventry, 1971. október 10. –) skót labdarúgó, a Burnleyben játszik hátvédként.
Csernyin Alexander
Csernyin Alexander (eredeti neve: Alekszandr Mihajlovics Csernyin, oroszul: Александр Михайлович Чернин, neve a nemzetközi szakirodalomban Alexander Chernin és Alexander Csernyin alakokban is előfordul), (Harkov, 1960. március 6. –) a Szovjetunióban született, 1992 óta magyar állampolgár s...
Jane Alexander
Jane Alexander (született: Jane Quigley) (Boston, Massachusetts, 1939. október 28. –) amerikai színésznő.
Jason Alexander színész, humorista, énekes, rendező
Jay Scott Greenspan (Newark, New Jersey, 1959. szeptember 23.), művésznevén Jason Alexander, amerikai színész, humorista, énekes és rendező.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Ez a gyönyörű nap, mit rólad neveztek el,
Ma még a nap is Te érted kelt fel.
Virágok, rózsák övezzék utadat,
Boldogságban ünnepeld a névnapodat!