Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Ibolya

Ibolya névnap mikor van?

Augusztus 7-én.

Továbbá nem hivatalosan augusztus 13-án és szeptember 12-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 7 78%
augusztus 13 15%
szeptember 12 6%

Ibolya név jelentése

Magyar névalkotás a hasonló növénynévből.

Leggyakoribb becenevek: Ibolyka, Ibike, Ibuska, Ibici

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 31. leggyakoribb női név, a nők 0.40%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Ibolya név gyakorisága

Ismert személyek Ibolya keresztnévvel

Nagy Ibolya színész, filmszínész
Nagy Ibolya, Nagy Ibolya Klára Teréz (Szentes, 1863. február 9. – Budapest, Józsefváros, 1946. augusztus 19.) magyar színésznő. A Nemzeti Színház örökös tagja (1923).
Csák Ibolya atléta
Csák Ibolya, Kádár Lajosné (Budapest, 1915. január 6. – Budapest, 2006. február 9.) atléta, olimpiai bajnok magasugró.
Vrábel Ibolya
Vrábel Ibolya (Budapest, 1966. február 13. –) válogatott labdarúgó, csatár. Az első hivatalos női válogatott mérkőzés résztvevője, és az első gól szerzője 1985-ben
Dávid Ibolya ügyvéd, politikus
Dávid Ibolya Márta (Baja, 1954. augusztus 12. –) magyar ügyvéd, politikus, igazságügy-miniszter (1998–2002), az MDF elnöke (1999–2010). Országgyűlési képviselő volt a rendszerváltástól 2010-ig.
Oláh Ibolya énekes, dalszerző
Oláh Ibolya (Nyíregyháza, 1978. január 31. –) magyar énekesnő, dalszerző.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Ezt a napot régen vártuk,
megjegyeztük a naptárban,
tanultunk is egy kis verset,
csörgedező patak mellett!