Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Sándor

Sándor névnap mikor van?

Március 18-án.

Továbbá nem hivatalosan január 15-én, február 26-án, április 23-án, május 3-án és október 11-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 18 78%
február 26 12%
január 15 4%
További 3 elrejtve.

Sándor név jelentése

A Sándor az Alexander név rövidülésének magyaros alakja.

Női párjai: Alexandra

Ismert becenevek: Sándorka, Sanyika, Sandi, Sandrika, Sadika, Sanka, Sankó, Sanya, Sanyó, Sadri, Sada, Sanci, Saci, Sanyesz, Sanyec, Satya

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 7. leggyakoribb férfi név, a férfiak 1.62%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Sándor név gyakorisága Sándor névvel születések száma

Ismert személyek Sándor keresztnévvel

Magyar Sándor pilóta
Magyar Sándor, Wilczek Sándor (Őcsény, 1898. január 14. – 1981) pilóta, a Justice for Hungary navigátora.
Pörzse Sándor újságíró, politikus, országgyűlési képviselő (2010-2014)
Pörzse Sándor (Budapest, 1959. –) újságíró, televíziós műsorvezető. A Barikád című, 2017-ig megjelent hetilap főszerkesztője, a Magyar Gárda egyik alapító tagja, valamint a Jobbik egyéni képviselőjelöltje és a párt kampányának egyik fő arca volt a 2010-es választásokon, országgyűlési képviselő.
Képíró Sándor csendőrtiszt, jogász
Képíró Sándor, Képíró Sándor Tibor (Sarkad, 1914. február 18. – Budapest, 2011. szeptember 3.) magyar csendőr százados, jogász. A második világháború után Argentínában telepedett le, 1996-tól újra Magyarországon élt. Az újvidéki razziában való részvétele miatt háborús bűnökkel vádolták meg.
Németh Sándor matematikus, egyetemi tanár
Németh Sándor (Kolozsvár, 1938. december 31. –) matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, Németh Júlia újságíró férje, Németh Sándor Zoltán matematikus apja.
Nemes Sándor
Nemes Sándor, Alexander Neufeld, Perry Neufeld, (Budapest, 1899. szeptember 25. – 1977. október 27.) magyar és osztrák válogatott labdarúgó, csatár, edző.
Bernáthy Sándor grafikus, festő, zenész
Bernáthy Sándor (Bernáth/y Sándor [bernát ipszilon sándor], Bernáth(y) Sándor Bernáth Sándor, Jean d'Art) (Szihalom, 1949. április 7. – Budapest, 2012. január 13.) alkalmazott grafikus, festő, zenész.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van teneked,
ez a legszebb ünneped.
Rózsa nyíljon utadon,
ezt kívánom, barátom!