Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Albert

Albert névnap mikor van?

November 15-én.

Továbbá nem hivatalosan április 23-án, augusztus 7-én, augusztus 24-én és szeptember 5-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

november 15 56%
április 23 19%
augusztus 24 11%
További 2 elrejtve.

Albert név jelentése

A germán Adalbert név rövidülése.

Leggyakoribb becenevek: Berti, Berci, Albi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 81. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.06%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Albert név gyakorisága

Ismert személyek Albert keresztnévvel

Minczér Albert atléta
Minczér Albert (1986. október 1. –) magyar középtávfutó, a VEDAC (Veszprémi Egyetemi Atlétikai Club) versenyzője, többszörös magyar bajnok és válogatott, a londoni olimpia résztvevője.
Gárdonyi Albert történész, levéltáros
Gárdonyi Albert, születési és 1903-ig használt nevén Grünn Albert (Eperjes, 1874. december 24. – Budapest, 1946. október 23.) főlevéltáros, történész, paleográfus, egyetemi tanár.
Bedő Albert agronómus, mérnök
Kálnoki Bedő Albert (Sepsikőröspatak, 1839. december 31. – Budapest, 1918. október 20.) erdész, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.
Pálffy Albert
Pálffy Albert született: Pálfi Albert (Gyula, 1820. április 20. – Budapest, 1897. december 22.) ügyvéd, lapszerkesztő, író, politikus, 1884-től az MTA tagja. Nevét több formában találhatjuk meg, szerepelhet még Pálfiként vagy Pálffiként is.
Kenessey Albert tengerész
Kenesei Kenessey Albert (Gerjen, 1828. február 4. – Bród, 1879. július 15.) hajóstiszt, hajózási szakember, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. A magyar nyelvű hajózási szakirodalom megteremtője, a hazai folyamhajózás technikai, történeti, gazdasági és jogi vonatkozásainak úttörő ...
Kardos Albert tanár, irodalomtörténész
Kardos Albert, születési nevén Katz Albert (Récekeresztúr, 1861. december 26. – Göstling an der Ybbs, Ausztria, 1945. január 9.) zsidó származású magyar irodalomtörténész, Kardos Lajos és Kardos Pál irodalomtörténészek édesapja. Deportálták, koncentrációs táborban halt meg.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Kicsi szívem, kicsi szám nagyon sok boldog névnapot kíván!