Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Alexandra

Alexandra névnap mikor van?

Március 19-én és május 17-én.

Továbbá nem hivatalosan március 17-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

május 17 79%
március 17 10%
március 19 10%

Alexandra név jelentése

Az Alexandra női név az Alexander férfinév görög eredetijének (Alexandrosz) női párja, aminek a jelentése: a férfiakat vagy a férfiaktól megvédő.

Leggyakoribb becenevek: Szandra, Szandi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 35. leggyakoribb női név, a nők 0.36%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Alexandra név gyakorisága Alexandra névvel születések száma

Ismert személyek Alexandra keresztnévvel

Szarvas Alexandra
Szarvas Alexandra (Budapest, 1992. szeptember 7. –) válogatott magyar labdarúgó, csatár.
Tóth Alexandra
Tóth Alexandra Ivett (Zalaegerszeg, 1991. január 29. –) válogatott magyar labdarúgó, hátvéd. Jelenleg a Viktória FC labdarúgója. A sportsajtóban Tóth II Alexandra néven ismert.
Borbély Alexandra színész
Borbély Alexandra (Nyitra, 1986. szeptember 4. –) Jászai Mari-díjas felvidéki színésznő.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Ez a gyönyörű nap, mit rólad neveztek el,
Ma még a nap is Te érted kelt fel.
Virágok, rózsák övezzék utadat,
Boldogságban ünnepeld a névnapodat!