Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Aurél

Aurél névnap mikor van?

Október 5-én.

Továbbá nem hivatalosan január 15-én, július 15-én, július 20-án, július 27-én és december 2-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

október 5 67%
december 2 33%
január 15 0%
További 3 elrejtve.

Aurél név jelentése

Latin eredetű név.

Jelentése: aranyos

Leggyakoribb becenevek: Ari, Auréli, Aurélka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Aurél keresztnévvel

Dessewffy Aurél politikus
Gróf Dessewffy Aurél (Bűdszentmihály, 1846. január 16. – Budapest, 1928. március 28.) az utolsó országbíró, az MTA igazgatóságának tagja.
Tillai Aurél zeneszerző
Tillai Aurél (Pécs, 1930. november 23. –) Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar karnagy, zeneszerző, főiskolai oktató, érdemes művész.
Papp Aurél
Papp Aurél román nyelven: Aurel Popp (Érkávás, 1879. augusztus 1. – Szatmárnémeti, 1960. augusztus 8.) erdélyi magyar festőművész, grafikus, szobrász és művészetkritikus.
Dessewffy Aurél politikus
Gróf Cserneki és tarkői Dessewffy Aurél (Nagymihály, 1808. július 27. – Pest, 1842. február 9.) közíró, főrend, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kisfaludy Társaság alapító tagja. A reformkor szereplője, a Fontolva Haladók újkonzervatív pártjának létrehozója.
Kárpáti Aurél költő, író, kritikus
Kárpáti Aurél, született Gungl Aurél Miklós (Cegléd, 1884. december 5. – Budapest, 1963. február 7.) Kossuth-díjas magyar színházi és irodalmi kritikus, író, költő. Fia ifjabb Kárpáti Aurél, sakkfeladványszerző, sportvezető, újságíró.
Kern Aurél zeneszerző, zenekritikus, színigazgató
Kern Aurél (Pest, 1871. május 17. – Budapest, 1928. január 20.) zenei író, zenekritikus, zeneszerző.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van teneked,
ez a legszebb ünneped.
Rózsa nyíljon utadon,
ezt kívánom, barátom!