Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Edina

Edina névnap mikor van?

Névnapját Február 26-án ünnepeljük.

Edina név jelentése

Germán eredetű név.

Ismert becenevek: Edike, Eduska, Educi, Eda, Edó, Dina, Dinus, Dini

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 56. leggyakoribb női név, a nők 0.26%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Edina név gyakorisága

Ismert személyek Edina keresztnévvel

Knapek Edina
Knapek Edina (Budapest, 1977. október 5. –) Európa-bajnok magyar tőrvívó olimpikon.
Gallovits-Hall Edina
Gallovits-Hall Edina Klaudia (született: Gallovits Edina Klaudia) (Temesvár, 1984. december 10. –) romániai magyar, 2015-től amerikai színekben szereplő hivatásos teniszezőnő.
Markó Edina
Hérincsné Markó Edina (Szombathely, 1973. június 15. –) válogatott magyar labdarúgó, középpályás, edző. A magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (2014–2020).
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Legyen egészséged, tudjál boldog lenni,
és a szívedet soha ne bántsa meg senki!
Napod is legyen örömnek napja,
kívánjuk, hogy a sors ezeket megadja!