Illusztráció a kep_0006_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Dániel

Dániel névnap

Névnapját Július 21-én ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan január 16-án, február 16-án, július 24-én, október 10-én, november 23-án és december 11-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

július 21 53%
július 24 15%
január 16 8%
További 4 elrejtve.

Dániel név jelentése

A Dániel férfinév héber eredetű (דָּנִיּאל Dáníjjél), jelentése: Isten a bírám. A kereszténység felvétele előtt a magyarságnak volt egy Dan személyneve, mely később összeolvadt a Dániel névvel. Női változata: Daniella.

Jelentése: Isten a bírám

Leggyakoribb becenevek: Danika, Dankó

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 23. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.60%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Dániel név gyakorisága Dániel névvel születések száma

Ismert személyek Dániel keresztnévvel

Boczkó Dániel politikus
Zászkali és deménfalvi Boczkó Dániel (Szarvas, 1789. december 4. – Csabacsűd, 1870. szeptember 9.) földbirtokos, képviselő, kormánybiztos.
Mihalik Dániel festőművész
Mihalik Dániel (Tallós, 1869. december 14. – Szolnok, 1910. június 16.) festőművész, a Szolnoki művésztelep egyik alapítója.
Csapó Dániel politikus
Tagyosi Csapó Dániel (Győr, 1778. március 21. – Pest, 1844. augusztus 5.) reformkori politikus és mezőgazdasági szakember.
Esterházy Dániel katona, tiszt
Galántai gróf Esterházy Dániel (1665 – Nagycenk, 1714. október 1.) kuruc generális, majd altábornagy a Rákóczi-szabadságharcban, 1711-ben Kassa védője. A grófi rangot 1701-ben kapta.
Hamary Dániel orvos, író, katona
Kis-igmándi Hamary Dániel (Tata, 1826. március 25. – Budapest, 1892. február 21.) orvosdoktor, magyar királyi honvéd törzsorvos, 1848/49-es honvéd tüzérhadnagy, író, a márciusi ifjak egyike. Írói álneve: Borongó.
Csányi Dániel matematikus, vízépítő mérnök, főiskolai tanár
Csányi Dániel (Nagybánya, 1820. január 20. – Debrecen, 1867. január 20.) matematikus, vízépítő mérnök, főiskolai tanár.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

A nap ma olyan fényesen ragyog,
Ma mindenki azt suttogja: Boldog Névnapot!
S azok akik igazán szeretnek,
Sok ilyen szép napot kívánnak Neked!