Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Viktor

Viktor névnap mikor van?

Szeptember 5-én.

Továbbá nem hivatalosan február 26-án, május 12-én, július 28-án, szeptember 30-án és november 2-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

szeptember 5 55%
február 26 14%
július 28 13%
További 3 elrejtve.

Viktor név jelentése

A Viktor férfinév a latin Victor névből származik, amelynek jelentése: győztes, győző. Női párja a Viktória és a Viktorina. Magyarított formája a Győző.

Leggyakoribb becenevek: Vikike, Viktorka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 44. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.28%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Viktor név gyakorisága Viktor névvel születések száma

Ismert személyek Viktor keresztnévvel

Myskovszky Viktor művészettörténész, építészmérnök, pedagógus
Myskovszky Viktor (Bártfa, 1838. május 14. – Kassa, 1909. november 2.) művészettörténész, építészmérnök, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. A hazai műemlékvédelem egyik úttörője.
Janka Viktor
Janka Viktor (Bécs, 1837. december 24. – Budapest, 1890. augusztus 9.) botanikus, a Magyar Nemzeti Múzeum növénytárának vezetője. Botanikai szakmunkákban nevének rövidítése: „Janka”.
Erdős Viktor
Erdős Viktor (Békéscsaba, 1987. szeptember 2. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, U14 korosztályos világbajnok, U16 csapatvilágbajnok, U18 magyar bajnok, felnőtt egyéni magyar bajnok.
Olgyai Viktor festőművész, litográfus
Olgyai Viktor (családi neve eredetileg Matirko) (Igló, 1870. november 1. – Salzburg, 1929. június 20.) grafikus, festő, litográfus.
Szabó Viktor
Szabó Viktor (Gyöngyös, 1986. július 23. –) labdarúgó, csatár. 2018-tól a Mosonmagyaróvári TE játékosa.
Herzfeld Viktor zeneszerző, hegedűművész, karmester, zenekritikus, zeneelmélet-tanár
Herzfeld Viktor lovag (Herzfeld Győző, németül Victor/Viktor Emmerich [1874-től Ritter von] Herzfeld) (Pozsony, 1856. október 8. – Budapest, 1919. február 19.) zeneszerző, hegedűművész, karmester, zenekritikus, a budapesti Zeneakadémia tanára.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Ez a gyönyörű nap, mit rólad neveztek el,
Ma még a nap is Te érted kelt fel.
Virágok, rózsák övezzék utadat,
Boldogságban ünnepeld a névnapodat!