Illusztráció Férfi név Győző

Győző névnap mikor van?

Névnapját február 26-án, május 8-án és július 28-án ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

május 8 57%
február 26 28%
július 28 15%

Győző név jelentése

A Győző férfinév 19. századi nyelvújításkori névalkotás a Viktor magyarosítására.

Leggyakoribb becenevek: Győzőke, Győzike, Viktor, Viki

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 87. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.05%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Győző név gyakorisága

Ismert személyek Győző keresztnévvel

Istóczy Győző ügyvéd, politikus
Istóczy Győző (Szentkereszt, 1842. november 7. – Budapest, 1915. január 9.) magyar ügyvéd, politikus, országgyűlési képviselő, az Országos Antiszemita Párt alapítója 1883-ban.
Forintos Győző
Forintos Győző (Budapest, 1935. július 30. – Budapest, 2018. december 5.) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, sakkolimpián csapatban kétszeres ezüst- és bronz-, egyéniben aranyérmes; magyar bajnok, háromszoros Budapest-bajnok, nemzetközi versenybíró, sakk szakíró, edző, sportvezető.
Dvortsák Győző levéltáros, író, politikus
Dvortsák Győző, ritkán Dvorcsák, szlovákul Viktor Dvorčák (Felsővízköz, 1878. április 21. – Budapest, 1943. augusztus 8.) Sáros vármegyei levéltáros, Vác megyei főlevéltáros, újságíró, politikus.
Brunner Győző zenész
Brunner Győző (Budapest, 1943. április 5. –) magyar dobos.
Zemplén Győző fizikus, egyetemi oktató
Zemplén Győző (Nagykanizsa, 1879. október 17. – Asiago közelében Monte Dorole 1916. június 29.) fizikus, egyetemi tanár, az MTA levelező tagja, ütegparancsnok, tüzérfőhadnagy; Zemplén Géza bátyja.
Bruckner Győző kémikus, gyógyszerész, egyetemi oktató
Bruckner Győző (Késmárk, 1900. november 1. – Budapest, 1980. március 8.) Kossuth-díjas magyar kémikus, gyógyszervegyész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező (1946), majd rendes (1949) tagja. A 20. századi magyar szerves kémia tudományának kimagasló jelentőségű alakja, az ...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Sok az égen a közös dolog: a Nap, a Hold és a Csillagok.
Ma mégis mind Neked ragyog, hiszen ma van a Névnapod!