Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Vera

Vera névnap mikor van?

Névnapját január 12-én, január 23-án és július 8-án ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

január 12 73%
július 8 19%
január 23 8%

Vera név jelentése

A magyarban mindenekelőtt a Veronika önállósult becézője.

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Vera keresztnévvel

Carlos Vera
Carlos Vera (Junín, 1976. június 25. –) ecuadori nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Teljes neve Carlos Alfredo Vera Rodriguez. Polgári foglalkozása hivatásos játékvezető.
Faragó Vera
Faragó Vera (sz. Feuerwerker Deborah; Budapest, 1937. január 21. – Budapest, 2004. június 4.) Jászai Mari-díjas magyar színésznő. Kishonti Ildikó rokona volt.
Enrique Vera
Enrique Daniel Vera Torres (Asunción, 1979. március 10. –) paraguayi válogatott labdarúgó, aki jelenleg a Sportivo Luqueño játékosa.
Szemere Vera
Szemere Vera (Budapest, 1923. augusztus 6. – Budapest, 1995. április 3.) magyar színésznő, érdemes művész.
Sennyei Vera
Sennyei Vera (Budapest, 1915. január 3. – Budapest, 1962. május 28.), születési neve: Schwalm Veronika Éva, magyar színésznő, érdemes művész (1961). Lehotay Árpád, Rösler Endre, majd Apáthi Imre színművész felesége volt. Nagyon sokoldalú művész volt: a vígjátékoktól a drámáig, az operettek...
Schmidt Vera énekes, dalszerző, dalszövegíró
Schmidt Vera (Miskolc, 1982. május 4.) dalszerző, énekesnő. A TV2 Megasztár című műsorában tűnt fel 2003-ban, ahol ötödik helyezést ért el, ezután jelent meg első lemeze, Nézhetnélek címmel.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Légy olyan boldog, mint amilyen szép vagy,
legyen életedben száz millió szép nap.
Ne tudd meg soha mi az a bánat,
kerüljön el téged minden ami fájhat.
Kacagj, nevess csillogó szemekkel,
ezért imádkozunk összetett kezekkel.
Olyan szeretetre méltó szép, kedves, igazságos és szellemes vagy,
amilyen ember rajtad kívül nincs még egy!
Névnapod alkalmából fogadd szívből jövő jó kívánságaimat
és ezeket a kegyes hazugságaimat!