Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Ferenc

Ferenc névnap mikor van?

Január 24-én, május 11-én, október 4-én és december 3-án.

Továbbá nem hivatalosan január 29-én, április 2-án, június 4-én, június 16-án, július 14-én és október 10-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 3 48%
október 4 18%
május 11 11%
További 7 elrejtve.

Ferenc név jelentése

Az olasz Francesco név latinosított Franciscus formájából származik, jelentése: francia. Eredetileg Assisi Szent Ferenc gyerekkori beceneve, melyet azért kapott, mert anyja francia származású volt. Női párja: Franciska.

Jelentése: francia

Leggyakoribb becenevek: Feri, Ferkó

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 9. leggyakoribb férfi név, a férfiak 1.47%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Ferenc név gyakorisága Ferenc névvel születések száma

Ismert személyek Ferenc keresztnévvel

Joachim Ferenc festőművész
Csejtei (Csejthey) Joachim Ferenc (Szeged, 1882. május 21. – Gyula, 1964. szeptember 1.) magyar festőművész.
Zichy Ferenc tárnokmester, főrend, főispán, nagykövet
Gróf zicsi és vázsonykői Zichy Ferenc Szerafin (Pozsony, 1811. január 24. – Káloz, 1900. július 17.) magyar tárnokmester, főrendi főispán és nagykövet.
Balassa Ferenc
Gróf gyarmati Balassa Ferenc de Paola Gábor Ferdinánd (Kékkő, 1736. április 3. – Kékkő, 1807. augusztus 28.) koronaőr, kamaraelnök, a zágrábi kerület főbiztosa, Pozsega vármegye kerületi biztosa, horvát–dalmát és szlavón bán.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napja az alkalom, most mondjuk el Neked,
hogy a Te kis családod, milyen nagyon szeret.