Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Judit

Judit névnap mikor van?

Július 30-án és december 10-én.

Továbbá nem hivatalosan január 13-án, május 5-én, május 6-án, június 29-éntegnap és december 22-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

július 30 43%
december 10 40%
június 29tegnap 8%
További 4 elrejtve.

Judit név jelentése

A Judit héber eredetű női név. Jelentése: Júdeából való nő, zsidó nő.

Ismert becenevek: Juditka, Jutka, Jucika, Judó, Jutkácska, Jucó, Jucus, Juti, Judika, Ditta, Dittácska, Csuti, Csutka, Dzsudi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 10. leggyakoribb női név, a nők 0.93%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Judit név gyakorisága

Ismert személyek Judit keresztnévvel

Pinczési Judit
Pinczési Judit (Debrecen, 1947. október 1. – Budapest, 1982. augusztus 12.) költő.
Hidasi Judit
Hidasi Judit (Budapest, 1948. július 11. –), névváltozata: R. Hidasi Judit, magyar nyelvész, japanológus, egyetemi tanár, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) kommunikáció professzora, professor emerita a Külkereskedelmi Kar Társadalmi Kommunikáció és Média tudományok tanszékén. 1991-túl 19...
Sándor Judit operaénekes, hangversenyénekes
Sándor Judit (Budapest, 1923. október 10. – Budapest, 2008. október 23.) magyar opera-énekesnő (mezzoszoprán, szoprán) volt. Férje Hárs Ernő költő.
Szentimrei Judit néprajzkutató
Szentimrei Judit (Kolozsvár, 1921. május 19. – 2015. augusztus 23.) néprajzi szakíró, Szentimrei Jenő leánya, Szabó Bálint (1944), Szabó Zsolt (1946), Szabó Bojta (1947) és H. Szabó Gyula (1951) édesanyja.
Lénárd Judit bemondó, műsorvezető
Lénárd Judit, (dr. Echter Tiborné) (Kolozsvár, 1928. február 10. – Budapest, 1970. június 2.) magyar színésznő, televíziós bemondó, műsorvezető.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Milyen csodaszép ez a nap, ugye Te is érzed,
mosolygós az egész világ, köszöntenek Téged,
ma éjjel majd Rád találnak, csodatévő álmok,
én addig is szeretettel: Boldog névnapot kívánok!