Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Sámuel

Sámuel névnap mikor van?

Augusztus 21-én.

Továbbá nem hivatalosan február 16-án, augusztus 20-án és október 10-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 21 43%
február 16 33%
augusztus 20 17%
További 1 elrejtve.

Sámuel név jelentése

Héber eredetű bibliai név.

Jelentése: Isten meghallgatott

Leggyakoribb becenevek: Samuka, Samuci

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Sámuel névvel születések száma

Ismert személyek Sámuel keresztnévvel

Hegedüs Sámuel lelkész, pedagógus
Bonyhai Hegedüs Sámuel (Torda, 1781. szeptember 1. – Szászváros, 1844. április 29.) református lelkész és a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.
Lányi Sámuel vízépítő mérnök, festőművész
Lányi Sámuel (Igló, 1792. április 15. – Kékkő, 1860. március 9.) vízépítő mérnök, festőművész.
Jósika Sámuel politikus
Branyicskai báró Jósika Sámuel (Kolozsvár, 1805. július 7. – Bécs, 1860. március 28.) császári és királyi kamarás, valóságos belső titkos tanácsos, Szent István-rend vitéze és Erdély udvari kancellárja.
Bodola Sámuel
Zágoni Bodola Sámuel (Székelyudvarhely, 1790. december 10. – Kolozsvár. 1866. április 22.) református lelkész, az Erdélyi református egyházkerület püspöke 1854-től haláláig, királyi tanácsos.
Szeremlei Sámuel
Szeremlei Sámuel, Szeremlei Császár Sámuel (Gelej, 1837. szeptember 4. – Hódmezővásárhely, 1924. november 20.) református lelkész, történelmi és egyházi író, utazó, az Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja (1908).
Balogh Sámuel lelkész, író, műfordító
Fertősalmási Balogh Sámuel (vagy Almási Balogh) (Nagybarca, 1796. június 6. – Serke, 1867. október 15.) református lelkész, író, műfordító, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Úgy áldjon meg isten neved napján,
Hogy beérhesd vele minden órán.
Legyen élted mint a virágos fa:
Remény s öröm virágozzék rajta.