Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név István

István névnap mikor van?

Augusztus 20-án és december 26-án.

Továbbá nem hivatalosan augusztus 3-án, augusztus 16-án, szeptember 2-án és szeptember 7-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 26 85%
augusztus 20 7%
augusztus 3 3%
További 3 elrejtve.

István név jelentése

Az István férfinév a görög Sztephanosz névből származik, illetve ennek latin Stephanus, német Stephan, szláv Stefán, magyar Istefán változatából. Jelentése: koszorú. Női párja: Stefánia.

Jelentése: koszorú

Leggyakoribb becenevek: Isti, Pisti, Pityu

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 2. leggyakoribb férfi név, a férfiak 2.64%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

István név gyakorisága István névvel születések száma

Ismert személyek István keresztnévvel

Baróti István orgonaművész
Baróti István (Csíkszentdomokos, 1940. október 24. – 2014. június 23.) magyar orgonaművész, tanár.
Éri István régész, történész, muzeológus
Éri István (Pécs, 1929. március 5. – Budapest, 2009. november 7.) magyar történész, régész, muzeológus, oktató és szakíró.
Kerese István biokémikus, gyógyszerész
Kerese István (Pécs, 1911. augusztus 13. – Budapest, 1981. május 31.) biokémikus, gyógyszerész, fehérjeanalitikus.
Reskó István
Reskó István (ukránul: Стефан Михайлович Решко, Sztefan Mihajlovics Resko, lengyelül: Stefan Reszko, oroszul: Стефан Михайлович Решко, Sztyefan Mihajlovics Resko) (Várkulcsa, Szovjetunió (jelenleg Ukrajnához tartozik), 1947. március 24. –) ukrán és szovjet hátvéd és középpályás labdarúgó. ...
Csahók István közgazdász, könyvtáros
Csahók István (Körmend, 1941. március 2. – Budapest, 2002. szeptember 6.) közgazdász, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtárának vezetője 1983 és 2002 között.
Vitális István
Vitális István (Pusztaszenttornya, 1871. március 14. – Budapest, 1947. november 9.) geológus, paleontológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A Kárpát-medence számos táján végzett szénteleptani felvételezéseivel hozzájárult a magyarországi szénbányászat kibontakoz...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van teneked,
ez a legszebb ünneped.
Rózsa nyíljon utadon,
ezt kívánom, barátom!