Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Róbert

Róbert névnap mikor van?

Június 7-én.

Továbbá nem hivatalosan február 4-én, április 29-én, május 13-án, július 17-én és szeptember 17-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

június 7 63%
május 13 10%
szeptember 17 8%
További 3 elrejtve.

Róbert név jelentése

A Róbert a germán Hrodebert, Rodebert nevekből kialakult férfinév, a jelentése dicsőség, hírnév + fényes, híres.

Női párja: Roberta, Robertin, Robertina.

Leggyakoribb becenév: Robi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 21. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.62%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Róbert név gyakorisága Róbert névvel születések száma

Ismert személyek Róbert keresztnévvel

Zimonyi Róbert evezős, edző
Zimonyi Róbert (Sárvár, 1918. április 18. – Miami, 2004. február 2.) magyar olimpiai bronzérmes és amerikai aranyérmes evezős kormányos. Az egyetlen személy, aki Magyarország és egy másik ország színeiben is szerzett érmet olimpiai játékokon.
Muray Róbert grafikus- és festőművész
Muray Róbert (Rákospalota, 1931. július 11. – Budapest, 2009. szeptember 2.) a Magyar Képzőművészeti Egyetem tiszteletbeli professzora, A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett grafikus és festőművész, Csepel díszpolgára.
Nádler Róbert iparművész, festő, pedagógus
Nádler Róbert (Pest, 1858. április 22. – Budapest, 1938. június 7.) magyar iparművész, festő és pedagógus.
Tábori Róbert újságíró, író
Tábori Róbert, született Tauber (Bácsalmás, 1855. november 10. – Budapest, Erzsébetváros, 1906. május 24.) magyar író, újságíró, Tábori Piroska (1892–1947) írónő édesapja, Tutsek Anna (1865–1944) férje.
Ruck Róbert
Ruck Róbert (1977. december 10. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, sakkolimpiai ezüstérmes, magyar bajnok, a női válogatott kapitánya.
Mike Róbert
Mike Róbert (Temesvár, 1984. május 8. –) világ- és Európa-bajnok magyar kenus.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Nézz fel éjjel a csillagokra.
Látod rád nevetnek ragyogva.
Apró fények, régi álmok,
Boldog Névnapot Kívánok!