Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Gellért

Gellért névnap mikor van?

Szeptember 24-én.

Továbbá nem hivatalosan január 30-án, április 23-án, május 13-án és október 16-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

szeptember 24 45%
április 23 23%
október 16 13%
További 2 elrejtve.

Gellért név jelentése

A germán eredetű Gerhard, Gerhart névből származik.

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Gellért névvel születések száma

Ismert személyek Gellért keresztnévvel

Békés Gellért
Békés József Gellért O. S. B. (Bruzer József), Gerardus Békés (Budapest, 1915. január 3. – Sankt Lambrecht (Ausztria), 1999. július 29.) bencés szerzetes, Széchenyi-díjas teológus, Biblia-fordító, költő, egyetemi tanár, a Pannonhalmi Területi Apátság általános helynöke.
Ivancsics Gellért
Ivancsics Gellért (Sopron, 1987. február 23. –) magyar labdarúgó.
Raksányi Gellért
Raksányi Gellért (Szigetvár, 1925. július 19. – Budapest, 2008. május 20.) a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.
Szent Gellért
Szent Gellért püspök (Velence, 977. április 23. – Kelen-hegy, 1046. augusztus 29.) bencés szerzetes, a velencei Morosini (egyes nézetek szerint a Sagredo) család sarja, a Csanádi (ma: Szeged-Csanádi) egyházmegye első püspöke. Emléknapját vértanúsága napján, szeptember 24-én tartják.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod reggelén ezeráldás érjen,
öröm és szerencse örökké kísérjen.
Bú és bánat téged elkerüljön,
gondolatod, vágyad, álmod teljesüljön.
Boldog Névnapot!