Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Richárd

Richárd névnap mikor van?

Április 3-án.

Továbbá nem hivatalosan február 7-én, szeptember 18-án és november 15-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

április 3 69%
február 7 13%
szeptember 18 9%
További 1 elrejtve.

Richárd név jelentése

A Richárd germán eredetű férfinév. Jelentése: hatalmas, uralkodó + erős, merész.

Női párja: Rikarda.

Leggyakoribb becenevek: Ricsike, Richárdka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 40. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.32%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Richárd név gyakorisága Richárd névvel születések száma

Ismert személyek Richárd keresztnévvel

Frank Richárd
Frank Richárd (Pécs, 1990. szeptember 28. –) magyar labdarúgó, csatár.
Pauli Richárd operaénekes, énektanár
Berzéki Pauli Richárd (Pauli Rikhárd, született Paulikovics Richárd) (Rákfalu, 1835. november 24. – Budapest, 1901. január 3.) magyar operaénekes (tenor), a Zeneakadémia énektanára.
Juha Richárd szobrász
Juha Richárd (teljes nevén Juha Richárd Attila) (Debrecen, 1971. december 8. –) Munkácsy Mihály-díjas magyar szobrászművész. Számos alkotása található országszerte intézményekben, köztereken, továbbá Európában és az Amerikai Egyesült Államokban is. Több mint tíz éven át tanította a szobrás...
Korzenszky Richárd
Korzenszky Richárd (Csorna, 1941. november 27.–) bencés szerzetes, pedagógus, a Tihanyi Bencés Apátság volt elöljárója.
Barabás Richárd színész, politikus
Barabás Richárd (Debrecen, 1987. július 14. –) színész, aktivista, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja és szóvivője. 2014 óta önkormányzati képviselő és 2019 óta alpolgármester Budapest XI. kerületében.
Réti Richárd
Richard Réti (Bazin, 1889. május 28. – Prága, 1929. június 6.) híres német anyanyelvű osztrák-magyar sakkmester, a monarchia felbomlása után csehszlovák sakknagymester volt, sakkfeladványszerző, sakk szakíró.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Gyönyörű napra ébredtél, még ha kint nem is süt a nap,
a boldogság szívárványa kísérje utadat!
Boldog Névnapot kívánok Neked,
a szeretet vezérelje minden lépésedet.