Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Tamás

Tamás névnap mikor van?

Március 7-én, december 21-én és december 29-én.

Továbbá nem hivatalosan január 28-án, február 7-én, június 22-én, július 3-án, július 6-ánma, augusztus 25-én, szeptember 22-én és október 2-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 7 38%
december 21 24%
december 29 24%
További 8 elrejtve.

Tamás név jelentése

Arámi származású név, melyet a görögök vettek át Thomas formában. Az eredeti formájának arámi jelentése "iker", míg a görög formájának "csodálatos".

Európában már a középkortól kezdve népszerű név volt. Jelenleg a 20. helyen áll a legnépszerűbb a magyarországi férfi nevek listáján.

Leggyakoribb becenév: Tomi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 11. leggyakoribb férfi név, a férfiak 1.41%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Tamás név gyakorisága Tamás névvel születések száma

Ismert személyek Tamás keresztnévvel

Vargha Tamás politikus
Vargha Tamás (Székesfehérvár, 1959. február 2. – ) magyar angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, politikus; 2010. május 14. óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője.
Heller Tamás
Heller Tamás (Debrecen, 1946. november 19. –) magyar, színész, előadóművész, zeneszerző, dalszövegíró, érdemes művész.
Bánusz Tamás
Bánusz Tamás (Mohács, 1989. április 8. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, U18 és U20 korosztályos magyar bajnok.
Agócs Tamás
Agócs Tamás (Budapest, 1966. július 1. –) tibetológus buddhológus, buddhista tanító, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola oktatója.
Pócs Tamás
Pócs Tamás (Budapest, 1933. augusztus 6. –) Széchenyi-díjas magyar botanikus, ökológus, főiskolai és egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területei a mohák rendszertani és elterjedési viszonyai, a trópusi ökológia, a Délnyugat-Dunántúl és a Déli-Kárpátok növé...
Bécsy Tamás egyetemi tanár, színháztörténész, esztéta, színikritikus
Bécsy Tamás (Budapest, 1928. augusztus 28. – 2006. október 26.) Egyetemi tanár, színháztörténész, esztéta, kritikus. 17 önálló könyv, több száz magyar és idegen nyelvű tudományos publikáció szerzője. A dráma lételméletével foglalkozó munkái és drámaelméleti modelljei úttörő jelentőségűek.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Ha én írhatnám sorsod könyvét,
szíved, lelked vágyát, életed örömét,
oly széppé írnám, mint egy tündéri álom,
a legboldogabb Te lennél ezen a világon!
Boldog névnapot kívánok!