Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Irén

Irén névnap mikor van?

Március 24-én, április 4-én és június 27-én.

Továbbá nem hivatalosan április 2-án, május 4-én és október 19-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 24 37%
június 27 34%
október 19 16%
További 3 elrejtve.

Irén név jelentése

Az Irén az Iréneusz férfinév női párja.

Jelentése: béke

Ismert becenevek: Irénke, Irike, Incike, Ircsi, Ica, Ici, Pirike, Csirike

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 18. leggyakoribb női név, a nők 0.63%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Irén név gyakorisága

Ismert személyek Irén keresztnévvel

Iványi Irén színész
Iványi Irén (Magyarhomorog, 1887. augusztus 25. – Budapest, 1967. február 18.) színésznő. Iványi István színész lánya, Mészáros Sándor László felesége.
Kiss Irén
Kiss Irén (Budapest, 1947. szeptember 25. –) magyar író, költő, színműíró. Az irodalomtudományok kandidátusa (1992).
Ágay Irén
Ágay Irén (Budapest, 1913. február 23.– Los Angeles, 1950. szeptember 3.) magyar színésznő. Neve Ágai Irénként és Irene Agayként is szerepelt a stáblistákon.
Varsányi Irén
Varsányi Irén (született Wollner Malvin) (Győr, 1877. augusztus 11. – Budapest, Terézváros, 1932. október 17.) színésznő.
Sütő Irén színész, filmszínész
Sütő Irén (Pesterzsébet, 1926. május 16. – Budapest, 1991. szeptember 20.) magyar színésznő, érdemes művész.
Psota Irén
Psota Irén (Budapest, 1929. március 28. – Budapest, 2016. február 25.) a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod reggelén ezeráldás érjen,
öröm és szerencse örökké kísérjen.
Bú és bánat téged elkerüljön,
gondolatod, vágyad, álmod teljesüljön.
Boldog Névnapot!