Illusztráció a kep_0003_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név József

József névnap

Névnapját Március 19-én ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan március 17-én, április 7-én, április 16-án, május 1-jén, augusztus 25-én, augusztus 27-én és szeptember 18-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 17 52%
március 19 39%
április 7 2%
További 5 elrejtve.

József név jelentése

A József héber eredetű férfinév. Jelentése: Jahve gyarapítson illetve Isten tegyen a most született gyermekekhez. John Marco Allegro szerint a kő jelentésű héber jaspis szó származéka. Ez a főpapok palástján és mellén hordott drágakő díszekre vésett törzsi jelekre utal.

Női párja: Jozefa, Jozefin, Jozefina

Leggyakoribb becenevek: Józsi, Jóska, Jocó, Joci

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 3. leggyakoribb férfi név, a férfiak 2.33%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

József név gyakorisága József névvel születések száma

Ismert személyek József keresztnévvel

Kasza József politikus, közgazdász
Kasza József (Szabadka, 1945. február 6. – Szabadka, 2016. február 3.) jugoszláviai, majd szerbiai magyar politikus, közgazdász, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) egykori elnöke, majd tiszteletbeli elnöke, volt szerbiai miniszterelnök-helyettes.
Bloch József zenepedagógus, zeneszerző
Bloch József (Buda, 1862. január 5. – Budapest, 1922. május 6.) magyar hegedűművész, zenepedagógus, zeneszerző. A Zeneakadémia égisze alatt kialakuló hegedűiskola első generációjának tanára, a magyar hegedűtanítás egyik alapító mestere.
Engel József szobrász
Engel József (Sátoraljaújhely, 1815. október 26. – Budapest, 1901. május 30.) szobrász, a klasszicista szobrászat kései képviselője. Szobrainak tárgyát főleg a görög mitológiából merítette, de készített mellszobrokat is.
Csire József zeneszerző, karmester, művészeti író
Csire József (Nagyvárad, 1926. április 14. – Bukarest, 2011. május 19.) magyar zeneszerző, karmester, művészeti író, Csire Gabriella férje.
Ihos József
Ihos József (Beleg, 1957. június 8. −) magyar előadóművész, forgatókönyvíró, kabarészerző, humorista, „Kató néni” megtestesítője.
Molnár József
Molnár József (1924 –) labdarúgó. Minden idők legeredményesebb dorogi játékosa, aki 1946 és 1955 között 232 bajnoki mérkőzésen 153 gólt szerzett.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapodra mondok száz jó kívánságot,
legyen ez a napod szép, boldog és áldott!
Kedves képed a szívemben ragyog,
névnapodon veled együtt én is boldog vagyok.