Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Mihály

Mihály névnap mikor van?

Május 8-án és szeptember 29-én.

Továbbá nem hivatalosan június 19-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

szeptember 29 58%
május 8 36%
június 19 5%

Mihály név jelentése

Héber eredetű bibliai név.

Jelentése: ki olyan, mint az Isten

Ismert becenevek: Miska, Misike, Misa, Misuka, Mihályka, Mihók, Mihu, Misó

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 25. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.59%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Mihály név gyakorisága Mihály névvel születések száma

Ismert személyek Mihály keresztnévvel

Ráduly Mihály szaxofonos, fuvolaművész
Ráduly Mihály (Budapest, 1944. január 25.) magyar szaxofonos.
Haas Mihály
Haas Mihály (Pinkafő, Vas megye, 1810. április 8. – Pest, 1866. március 27.) bölcseleti doktor, a Szatmári római katolikus egyházmegye püspöke, valóságos belső titkos tanácsos.
Ibrányi Mihály
Nemes vajai és ibrányi Ibrányi Mihály (Debrecen, 1895. december 5. – Budapest, 1962. október 19.) magyar katonatiszt az első- és második világháború idején, altábornagy, a magyar huszáregységek felügyelője 1944 – 1945 között. A háború után szovjet fogságba esett, majd egy szovjet hadbírósá...
Erdélyi Mihály színész, színházigazgató, színpadi szerző
Erdélyi Mihály (Szeged, 1895. május 28. – Budapest, 1979. február 1.) magyar színész, színházigazgató, színpadi szerző, rendező és balettmester.
Szabados Mihály színész
Szabados Mihály (1972. január 24. –) színész, rendező.
Forgon Mihály genealógus, történész, jogász
Dr. mihályfalvi Forgon Mihály (Gömörmihályfalva, 1885. október 16. – Tarnów, 1914. október 9.) genealógus, történész, jogász.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napjára kívánok sok szépet,
legyen számodra boldogság az élet.
Mint gyöngy virág az erdő közepén,
úgy virúljon az életed, névnapod ünnepén!