Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Gabriella

Gabriella névnap mikor van?

December 12-én.

Továbbá nem hivatalosan február 4-én, március 24-én és szeptember 29-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 12 79%
március 24 8%
február 4 7%
További 1 elrejtve.

Gabriella név jelentése

A Gabriella a Gábor név női párja.

Leggyakoribb becenevek: Gabika, Ella, Elluska, Gabica, Gabcsi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 20. leggyakoribb női név, a nők 0.57%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Gabriella név gyakorisága Gabriella névvel születések száma

Ismert személyek Gabriella keresztnévvel

Lőrincz Gabriella műsorvezető-szerkesztő, filmkészítő
Lőrincz Gabriella (Kolozsvár, 1959. január 21. –) bemondó, műsorvezető, szerkesztő.
Szűcs Gabriella
Szűcs Ibolya Gabriella (Nagyvárad, 1984. augusztus 31. –) korábbi magyar válogatott kézilabdázó, a HC Dunărea Brăila balátlövője. 2015 óta a román válogatott tagja. Magyarország színeiben világ-és Európa-bajnoki bronzérmes, junior világ-és Európa-bajnoki ezüstérmes és ifjúsági Európa-bajno...
Pincze Gabriella
Pincze Gabriella Csilla (Balassagyarmat, 1989. április 19. –) válogatott labdarúgó, hátvéd. Jelenleg az Astra Hungary FC labdarúgója.
Lakatos Gabriella táncművész
Lakatos Gabriella (Budapest, 1927. október 18. – Budapest, 1989. november 12.) Kossuth-díjas magyar táncművész.
Csire Gabriella magyar író, gyermek- és ifjúsági író
Csire Gabriella (Marosújvár, 1938. április 21. –) bukaresti magyar író, gyermek- és ifjúsági író. Csire József zeneszerző özvegye.
Tóth Gabriella
Tóth Gabriella (Debrecen, 1986. december 16. –) válogatott labdarúgó, középpályás. Jelenleg a német Werder Bremen labdarúgója.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

A nap az égen is Neked ragyog,
Hisz ma van a névnapod.
Rövid ez a pár sor, de benne van a lényeg,
Senki sem szeret úgy, mint mi szeretünk téged!