Illusztráció a kep_0013_no.jpg névhez Anyakönyvezhető Női név Enikő

Enikő névnap

Névnapját április 16-án ünnepeljük.

Enikő név jelentése

Az Enikő női nevet Vörösmarty Mihály alkotta meg az ősi Enéh (ünő) névből a -kő kicsinyítőképzővel.

Leggyakoribb becenevek: Eni, Encike, Encsike, Bencsike

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 49. leggyakoribb női név, a nők 0.28%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Enikő név gyakorisága Enikő névvel születések száma

Ismert személyek Enikő keresztnévvel

Sütő Enikő modell, manöken
Sütő Enikő (Budapest, 1958. július 27.) magyar modell, manöken.
Mihalik Enikő modell
Mihalik Enikő (Békéscsaba, 1987. május 11.) modell, az Elite Model Look 2002. évi negyedik helyezettje. Ismert Inez van Lamsweerde és Vinoodh Matadin holland fotósokkal való munkájáról.
Tóth Enikő
Tóth Enikő (Szombathely, 1985. január 23. –) válogatott labdarúgó, hátvéd. Jelenleg a Viktória FC labdarúgója.
Győri Enikő politikus
Győri Enikő (Budapest, 1968. július 17.–) magyar közgazdász, diplomata, politikus, a Fidesz európai parlamenti képviselője 2009-10-ben.
Muri Enikő Budapesti Operett Színház (2013–2017)
Muri Enikő (Nyíregyháza, 1990. április 24. –) magyar musicalszínésznő, énekesnő, az X-Faktor második évadjának 2. helyezettje és egyben legjobb női hangja. 2013–2017 között a Budapesti Operettszínház tagja, 2017-től a Sugarloaf együttes énekese.
Börcsök Enikő
Börcsök Enikő (Mezőtúr, 1968. január 28. –) Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, egyetemi tanár.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

A nap ma olyan fényesen ragyog,
Ma mindenki azt suttogja: Boldog Névnapot!
S azok akik igazán szeretnek,
Sok ilyen szép napot kívánnak Neked!