Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Gábor

Gábor névnap mikor van?

Március 24-én.

Továbbá nem hivatalosan február 27-én és szeptember 29-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 24 81%
február 27 15%
szeptember 29 4%

Gábor név jelentése

A Gábor héber eredetű férfinév, a Gabriel magyar változata. Jelentése Isten embere vagy Isten erősnek bizonyult.

Női párja a Gabriella.

Ismert becenevek: Gabika, Gábris, Gáborka, Gabri, Gabcsi, Gabica, Gabici, Gabesz, Gabó, Gabóca, Gabkó

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 6. leggyakoribb férfi név, a férfiak 1.62%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Gábor név gyakorisága Gábor névvel születések száma

Ismert személyek Gábor keresztnévvel

Faludi Gábor színigazgató
Faludi Gábor, 1886-ig Waltersdorf, névváltozat: Valtesdorfer (Devecser vagy Tét, 1846. május 13. – Budapest, 1932. május 4.) színigazgató, a budapesti Vígszínház egyik alapítója és első igazgatója.
Bot Gábor
Bot Gábor (Budapest, 1971. július 4. –) magyar színész.
Kátai Gábor orvos, gyógyszerész
Kátai Gábor (Karcag, 1831. október 4. – Kunszentmárton, 1878. február 28.) orvosdoktor, okleveles gyógyszerész, megyei főorvos.
Veress Gábor zenetanár, zenei szakíró, tankönyvíró
Veress Gábor (Marosvásárhely, 1869. január 5. – Nagyenyed, 1937. február 10.) erdélyi magyar zenetanár, zenei szakíró, tankönyvíró, Veress István bátyja.
Staudt Gábor politikus, jogász
Staudt Gábor (Budapest, 1983. május 10. –) magyar nemzeti radikális politikus, 2006 óta a Jobbik Magyarországért Mozgalom Etikai és Fegyelmi Bizottságának elnöke. 2010 és 2018 között a párt országgyűlési képviselője. 2014-től az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának tagja. 2010–2011 k...
Murányi Gábor újságíró
Murányi Gábor (Budapest, 1954. április 7. –) újságíró, történész.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Legyen egészséged, tudjál boldog lenni,
és a szívedet soha ne bántsa meg senki!
Napod is legyen örömnek napja,
kívánjuk, hogy a sors ezeket megadja!