Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Erzsébet

Erzsébet névnap mikor van?

November 19-én.

Továbbá nem hivatalosan július 4-én, július 8-án, augusztus 24-én, november 14-én, november 25-én és december 1-jén ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

november 14 41%
november 19 39%
november 25 10%
További 4 elrejtve.

Erzsébet név jelentése

Héber eredetű bibliai név.

Ismert becenevek: Erzsike, Erzsóka, Erzsók, Erzse, Erzsóci, Örzse, Örzsike, Bözsike, Böske, Bözse, Pöre, Pörike, Pörke, Pöszi, Pötyi, Böbe, Böbike, Börike, Csöre, Csörike, Zsike, Zsóka, Lizi, Liszka, Liza, Lici, Betta, Betti, Pendzsu, Pendzsó, Perzsi, Pörzsi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 2. leggyakoribb női név, a nők 2.41%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Erzsébet név gyakorisága

Ismert személyek Erzsébet keresztnévvel

Báthori Erzsébet
Ecsedi Báthori Erzsébet vagy Báthory[m 1] (Nyírbátor, 1560. augusztus 7. – Csejte, 1614. augusztus 21.) magyar grófnő, a történelmi Báthori-család szülötte.
Tóth Erzsébet
Tóth Erzsébet (Tatabánya, 1951. augusztus 28.) József Attila-díjas magyar költőnő. A Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja (2012).
Nagy Erzsébet újságíró, műfordító
Nagy Erzsébet (Kaposvár, 1927. április 13. – Budapest, 2008. január 29.) magyar újságíró, műfordító, a Történelmi Igazságtétel Bizottság alapítója és vezetője, az édesapja emlékét őrző Nagy Imre Alapítvány létrehozója.
Udvardi Erzsébet festőművész
Udvardi Erzsébet (Baja, 1929. december 27. – Keszthely, 2013. február 4.) Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas magyar festő, országgyűlési képviselő (1975–1980).
Krüzselyi Erzsébet
Krüzselyi Erzsébet, írói álnevén Viski Böske (Máramarossziget, 1875. március 21. – Szatmárhegy, 1953. október 15.) költőnő, Krüzselyi Bálint és Pellády Erzsébet leánya.
Nemes Erzsébet könyvtáros, bibliográfus, helytörténész
Nemes Erzsébet (Sarkad, 1947. július 2. –) könyvtáros, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár főigazgatója 2003 és 2013 között.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van ma, köszönteni jöttem,
rímekből neked, csokrot is kötöttem.
Mert a te névnapod olyan drága nekem,
nem is tudom miért nem is töltöd mindig velem.