Illusztráció a kep_0004_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Gergely

Gergely névnap

Névnapját Március 12-én és május 9-én ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan január 2-án, február 13-án, március 9-én, március 21-én, május 25-én, szeptember 3-án és november 17-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 12 26%
május 9 23%
november 17 17%
További 6 elrejtve.

Gergely név jelentése

A görög eredetű Grégoriosz név latin Gregorius formájának a Gregor rövidüléséből származik.

Jelentése: éberen őrködő

Ismert becenevek: Gerő, Gergelyke, Gerike, Gergőke, Gergőcske, Gergi, Gerus, Gegőce

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 42. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.30%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Gergely név gyakorisága Gergely névvel születések száma

Ismert személyek Gergely keresztnévvel

Árvay Gergely szerzetes, kanonok, író
Árvay Gergely (Vajta, 1790. november 4. – Buda, 1871. július 7.) premontrei szerzetes, kanonok, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.
Bethlen Gergely
Bethlen Gergely (1641–1697. november 27.) erdélyi főnemes, Bethlen Ferenc Alsó-Fehér vármegye főispánjának fia, Bethlen Farkas testvére.
Antal Gergely
Antal Gergely (Budapest, 1985. március 20. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, kétszeres korosztályos magyar bajnok, U18 korosztályos ifjúsági sakkcsapat-világbajnok.
Rákosy Gergely
Rákosy Gergely (Budapest, 1924. szeptember 30. – Budapest, 1998. április 20.) magyar író, újságíró, forgatókönyvíró és lapszerkesztő.
Bárándy Gergely ügyvéd, politikus
Bárándy Gergely Péter (Budapest, 1976. november 28. –) magyar ügyvéd, politikus. 2006-tól szocialista országgyűlési képviselő. Nagyapja Bárándy György ügyvéd, édesapja Bárándy Péter ügyvéd, egykori igazságügy-miniszter.
Koltay Gergely zeneszerző, dalszövegíró
Koltay Gergely (Budapest, 1952. június 2. –) Kossuth-díjas magyar zenész, zeneszerző, dalszövegíró. A Kormorán Együttes alapító tagja.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Hogy kijelentsem ünnepélyesen,
Most itt az alkalom;
Régen láttalak, és bizony nekem,
Hiányoztál nagyon.