Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Julianna

Julianna névnap mikor van?

Február 16-án.

Továbbá nem hivatalosan április 5-én, május 14-én, május 22-én és június 19-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

február 16 77%
május 22 10%
május 14 5%
További 2 elrejtve.

Julianna név jelentése

A Juliánusz férfinév latin eredetijének a női párja.

Ismert becenevek: Julika, Juliska, Julcsika, Julcsa, Julinka, Julianka, Júlia, Julóka, Julka, Jula, Jucika, Jucó, Jucuska, Jutka, Lulika

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 15. leggyakoribb női név, a nők 0.78%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Julianna név gyakorisága

Ismert személyek Julianna keresztnévvel

Rákóczi Julianna
Felsővadászi Rákóczi Julianna Borbála (1672. szeptember – 1717. május 26.) I. Rákóczi Ferenc választott erdélyi fejedelem és Zrínyi Ilona leánya, II. Rákóczi Ferenc fejedelem nővére.
Festetics Julianna
Gróf tolnai Festetics Julianna Mária Anna Katalina (Jablonca, 1753. október 30. – Bécs, 1824. január 20.) gróf Széchenyi István édesanyja.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napjára kívánok sok szépet,
legyen számodra boldogság az élet.
Mint gyöngy virág az erdő közepén,
úgy virúljon az életed, névnapod ünnepén!