Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Gyöngyi

Gyöngyi névnap mikor van?

Névnapját Május 13-án és október 22-én ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

október 22 62%
május 13 38%

Gyöngyi név jelentése

A Gyöngy névből az - i képzővel alkotott újabb kori név.

Leggyakoribb becenevek: Gyöngyike, Gyöngyöske

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 58. leggyakoribb női név, a nők 0.25%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Gyöngyi név gyakorisága

Ismert személyek Gyöngyi keresztnévvel

Szathmáry Gyöngyi szobrászművész
Szathmáry Gyöngyi (Szatmárnémeti, 1940. február 13. –) Munkácsy-díjas szobrászművész, Vígh Tamás szobrász özvegye.
Lovász Gyöngyi
Lovász Gyöngyi (Dorog, 1959. október 24. –) válogatott labdarúgó, középpályás. Az első hivatalos női válogatott mérkőzés résztvevője 1985-ben.
Gaál Gyöngyi
Gaál Gyöngyi (Ajka, 1975. június 29. –) magyar nemzetközi női labdarúgó-játékvezető. Polgári foglalkozásának fő területe a közgazdaságtan. Pénzügyi és Számviteli főiskolát végzett, ösztöndíjasként egy német gazdasági főiskolán is képezhette magát. Tanulmányokat folytat a Testnevelési Főisk...
Lukács Gyöngyi operaénekes
Lukács Gyöngyi (külföldön Georgina Lukács) (Győr, 1967. április 24. –) Kossuth-díjas magyar opera-énekesnő (szoprán), érdemes művész.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Egy angyalt küldök Neked, tegye szebbé az életed!
Tegyen pénzt a zsebedbe, vigyen boldogságot a szívedbe!
Vegyenek körül barátok, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!