Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Jakab

Jakab névnap mikor van?

Július 25-én és november 28-án.

Továbbá nem hivatalosan május 1-jén, május 11-én, július 13-án, október 13-án és november 27-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

július 25 40%
május 1 15%
július 13 14%
További 4 elrejtve.

Leggyakoribb becenevek: Jaksi, Jaki, Jaksa, Jakabka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Jakab keresztnévvel

Pazeller Jakab zeneszerző, karmester
Pazeller Jakab (Jacob Pazeller) (Baden bei Wien, 1869. január 2. – Budapest, 1957. szeptember 24.) zeneszerző, karmester.
Weltner Jakab politikus, politikai író, újságíró, országgyűlési képviselő
Weltner Jakab (Budapest, 1873. december 6. – Budapest, 1936. április 18.) szociáldemokrata politikus, újságíró, politikai író, országgyűlési képviselő.
Schenk Jakab
Schenk Jakab (más néven Vönöczky-Schenk Jakab) (Óverbász, 1876. június 2. – Kőszeg, 1945. február 22.) zoológus, ornitológus, természetvédő. Egyetemi tanulmányait Kolozsváron kezdte, és 1899-ben Budapesten fejezte be.
Frim Jakab gyógypedagógus
Frim Jakab (Körmend, 1852. május 1. – Budapest, 1919. április 29.) tanító, gyógypedagógus. Elsőként tárta fel Magyarországon az értelmi fogyatékosok nehéz sorsát és hozott létre számukra nevelőintézetet (Rákospalota, 1875). Nevéhez fűződik a gyógypedagógia fogalmának bevezetése a magyar pe...
Marastoni Jakab festőművész, litográfus
Marastoni Jakab, Jacopo Antonio Marastoni (Velence, 1804. március 24. – Pest, 1860. július 11.) festő, litográfus, az Első Magyar Festészeti Akadémia létrehozója, Marastoni József apja.
Raile Jakab
Raile Jakab (Rev. Jakab Raile S.J.) (Vaskút, 1894. október 6. – Newark, New Jersey, 1949. szeptember 6.) jezsuita szerzetespap, amerikai magyar misszionárius, a Világ Igaza.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Légy olyan boldog, mint amilyen szép vagy,
legyen életedben száz millió szép nap.
Ne tudd meg soha mi az a bánat,
kerüljön el téged minden ami fájhat.
Kacagj, nevess csillogó szemekkel,
ezért imádkozunk összetett kezekkel.
Olyan szeretetre méltó szép, kedves, igazságos és szellemes vagy,
amilyen ember rajtad kívül nincs még egy!
Névnapod alkalmából fogadd szívből jövő jó kívánságaimat
és ezeket a kegyes hazugságaimat!