Illusztráció a kep_0006_ferfi.jpg névhez Anyakönyvezhető Férfi név Benedek

Benedek névnap

Névnapját Március 21-én ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan április 14-én, április 16-án, május 1-jén és július 11-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 21 82%
július 11 8%
május 1 5%
További 2 elrejtve.

Benedek név jelentése

A Benedek férfinév a latin benedictus szóból származik, amelynek jelentése: áldott. Női párja: Benedikta, Benetta, Benáta, Benita, Benedikta (esetleg önállósult becézője: Ditta).

Jelentése: áldott

Leggyakoribb becenevek: Bence, Benci, Beni, Benkó, Benkő, Benőke

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 68. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.11%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Benedek név gyakorisága Benedek névvel születések száma

Ismert személyek Benedek keresztnévvel

X. Benedek
X. Benedek (? – 1073 után) néven lépett fel a történelem 17. ellenpápája. Az egyház berkeiben egyébként rendes klerikusként ismerték, azonban közismert volt róla, hogy ellenzi a IX. Leó pápa által megindított reformokat, és közel állt a német-római császárok ellen küzdő tusculumi grófokhoz...
Kisdy Benedek
Kisdy Benedek más írásmóddal Kisdi (Szécsény, Nógrád megye, 1598 körül – Jászó, 1660. június 22.) szerémi püspök 1644-től, nagyváradi püspök 1646-tól, egri püspök 1648-tól haláláig, királyi tanácsos.
Kiss Benedek
Kiss Benedek (Akasztó, 1943. március 19.–) Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, műfordító. A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi tagozatának tagja (2007).
Jávor Benedek biológus, politikus
Jávor Benedek (Budapest, 1972. július 2. –) biológus, politikus, európai parlamenti képviselő, a Párbeszéd Magyarországért párt tagja.
XIII. Benedek
XIII. Benedek (1328 – 1423. május 23.) néven lépett fel, eredeti nevén spanyol nyelven: Pedro Martínez de Luna, a római katolikus egyház történetének legnagyobb skizmája alatt másodikként a harmincharmadik ellenpápa. Benedek volt az egyházi történetírás leghosszabb ideig és legmakacsabbul ...
Murka Benedek
Murka Benedek (Budapest, 1997. szeptember 10. –) magyar labdarúgó, a Vasas SC középpályása.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Szeretnék csók lenni édes ajkadon,
napsugarad lenni minden hajnalon,
beragyogni neked az egész világot,
de most csak Boldog Névnapot Kívánok!