Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Kristóf

Kristóf névnap mikor van?

Március 15-én és július 25-én.

Továbbá nem hivatalosan március 25-én, május 9-én és október 31-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

március 15 44%
július 25 40%
május 9 9%
További 2 elrejtve.

Kristóf név jelentése

A Kristóf a görög Krisztophorosz névből származik, Krisztust hordozó.

Jelentése: Krisztust hordozó

Leggyakoribb becenevek: Kriska, Kristike, Kricsi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 46. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.23%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Kristóf név gyakorisága Kristóf névvel születések száma

Ismert személyek Kristóf keresztnévvel

Corvin Kristóf
Corvin Kristóf (Bihács, Horvát Királyság (ma Bosznia-Hercegovina), 1499. augusztus 8. előtt – 1505. március 17.) vagy Hunyadi Kristóf, horvátul: Krsto Korvin, latinul: Cristoforus (Christophorus) Corvinus, németül: Christoph Corvinus, lengyelül: Krzysztof Korwin, Hunyadi-család utolsó férf...
Szatmáry Kristóf földrajz szakos tanár;, politológus
Szatmáry Kristóf (Budapest, 1975. június 10. – ) magyar politológus, földrajz szakos tanár, politikus; 2006. május 16. óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője. Nős, négy fiúgyermek édesapja.
Niczky Kristóf tárnokmester, királyi személynök
Niczki gróf Niczky Kristóf, Christophorus Niczky (Sümeg, 1725. február 11. – Buda, Vár, 1787. december 26.) a Szent-István-rend lovagja, tárnokmester, országbíró, királyi személynök. II. József főtanácsadója. Niczkifalvay Gróf Niczky Kristóf Magyar Ország Birája, és ugyan azon Országban az...
Lackner Kristóf jogász, ötvös, író
Lackner Kristóf (Sopron, 1571. november 19. – Sopron, 1631. december 29.) polgármester, városbíró, jogtudós, ötvös, író.
Frangepán Kristóf
Frangepán Kristóf (1470 után – Varasd, 1527. szeptember 26.) hadvezér, főúr. Teljes címe, latinul: "Christophorus de Frangepanibus, Segniae, Vegliae, Modrusiae Comes, Joannis Regis Hungariae Capitaneus Generalis, Dalmatiae, Croatiae et Sclavoniae Banus, Eorumque Regnorum et Comitatuum Sime...
Szent Kristóf
Szent Kristóf (? – 251 körül?) ókori keresztény vértanú. Létezése történelmileg nem igazolt, tisztelete a késő középkorban terjedt el.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

A nap az égen is Neked ragyog,
Hisz ma van a névnapod.
Rövid ez a pár sor, de benne van a lényeg,
Senki sem szeret úgy, mint mi szeretünk téged!