Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Gyula

Gyula névnap mikor van?

Április 12-én.

Továbbá nem hivatalosan január 28-án, május 27-én, június 28-án és július 1-jén ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

április 12 88%
május 27 5%
január 28 4%
További 2 elrejtve.

Gyula név jelentése

Régi magyar személynév.

Ismert becenevek: Gyuszika, Gyuluska, Gyuszkó, Gyulika, Gyuri, Gyurka, Gyusza, Gyuszka, Gyuszuka, Gyuszuska

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 22. leggyakoribb férfi név, a férfiak 0.61%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Gyula név gyakorisága Gyula névvel születések száma

Ismert személyek Gyula keresztnévvel

Jules Verne
Jules Gabriel Verne (ejtsd: 'zsül gabriel vern'), magyarosan Verne Gyula (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósít...
Winkler Gyula politikus, mérnök
Winkler Gyula (Vajdahunyad, 1964. március 14. –) romániai magyar politikus, közgazdász. 2004. december 29. és 2007. április 5. között a román Gazdasági és Kereskedelmi Minisztérium kereskedelmi ügyekkel megbízott minisztere volt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben, majd 2007 au...
Szávay Gyula
Szávay Gyula (Zenta, 1861. augusztus 29. – Budapest, 1935. május 1.) költő, lapszerkesztő, a Kisfaludy Társaság (1910) és a Petőfi Társaság (1902) tagja, utóbbinak 1920–1925 között főtitkára.
Kádár Gyula katonatiszt
Kádár Gyula, nyárádgálfalvi (Debrecen, 1898. december 16. – Budapest, 1982. március 14.) magyar katonatiszt, vezérkari ezredes.
Porga Gyula művelődésszervező, szociológus
Porga Gyula (Enying, 1968. április 17. –) magyar politikus, 2010 óta Veszprém polgármestere, korábban (2006–2010 között) alpolgármestere, a humán ügyek felelőse.
Sebestény Gyula sebész
Sebestény Gyula (Eger, 1887. március 16. – Eger, 1954. július 27.) Kossuth-díjas magyar sebész, professzor, a hazai mellkassebészet megalapítója.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Vicces póló Vicces póló Ezt az ajándékot akkor válasszuk, ha az ünnepelttel való kapcsolatunk megengedi, például egy jó barátnak tökéletes ajándék egy olyan póló, ami vicces ábrát és feliratot tartalmaz, a legjobb pedig, ha mindez valamilyen közös emlékhez kapcsolódik.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Legyen egészséged, tudjál boldog lenni,
és a szívedet soha ne bántsa meg senki!
Napod is legyen örömnek napja,
kívánjuk, hogy a sors ezeket megadja!