Illusztráció Anyakönyvezhető Férfi név Izidor

Izidor névnap mikor van?

Március 29-én, április 3-án és december 20-án.

Továbbá nem hivatalosan január 15-én, május 10-én és május 14-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

december 20 75%
május 14 25%
január 15 0%
További 3 elrejtve.

Izidor név jelentése

Görög eredetű.

Jelentése: Ízisz ‣ ajándéka

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért nincsen pontos információnk a gyakoriságáról.

Ismert személyek Izidor keresztnévvel

Gunsberg Izidor
Gunsberg Artúr Izidor (eredeti családneve: Günsberg vagy Günzberg) (Pest, 1854. november 1. – London, 1930. május 2.) magyar, majd brit sakkozó volt, világbajnokjelölt, nagymester, Nagy-Britannia háromszoros bajnoka, Németország bajnoka.
Guzmics Izidor
Guzmics Izidor (eredetileg Guzmics László) (Jánosfa, 1786. április 7. – Bakonybél, 1839. szeptember 1.) bencés szerzetes, közíró, teológus, nyelvész, író, drámaíró, műfordító, a Magyar Tudós Társaság rendes, utóbb tiszteleti tagja. A reformkori magyar művelődés jeles alakja volt, publicisz...
Kner Izidor tipográfus
Kner Izidor (Gyoma, 1860. február 5. – Gyoma 1935. augusztus 19.) kiadó, a magyar nyomdászat, könyvkötészet kiemelkedő személyisége.
Fröhlich Izidor
Fröhlich Izidor (egyes forrásokban Frőlich; Pest, 1852. december 23. – Budapest, Terézváros, 1931. január 24.) magyar elméleti fizikus, egyetemi tanár; Fröhlich Róbert (1844–1894) református lelkész, archeológus, akadémikus öccse. A Magyar Tudományos Akadémia levelező (1880-tól), rendes (1...
Kürschner Izidor
Kürschner Izidor, Kürschner-Szűcs, (Budapest, 1885. június 29. – Rio de Janeiro, 1941. december 8.) válogatott labdarúgó, hátvéd, edző. Teljes neve Kürschner Izidor Dori.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Rég láttál te is. Már elfeledted
Azt, hogy én is vagyok,
Mindazonáltal kívánok neked
Sok boldog névnapot.