Illusztráció Anyakönyvezhető Női név Beatrix

Beatrix névnap mikor van?

Augusztus 29-én.

Továbbá nem hivatalosan január 18-án, július 29-én és október 14-én ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

augusztus 29 69%
július 29 12%
január 18 10%
További 1 elrejtve.

Beatrix név jelentése

Latin eredetű.

Ismert becenevek: Bea, Beus, Bejuska, Beátka, Betti, Bettus, Trixi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 85. leggyakoribb női név, a nők 0.15%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Beatrix név gyakorisága

Ismert személyek Beatrix keresztnévvel

Frangepán Beatrix
Frangepán Beatrix (1480 – Gyula, 1510. március 27. előtt), horvátul: Beatrica Frankopan, csehül: Beatrix Frankopan, németül: Beatrix von Frangepan, olaszul: Beatrice di Frangipan, lengyelül: Beatrycze Frangepan, latinul: Beatrix de Frangepanibus. Az első házassága révén címzetes bosnyák ki...
Tóth Beatrix
Tóth Beatrix (Szabadszállás, 1967. március 10. –) olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Torta Torta Bár a tortára sokan születésnapi ajándékként gondolnak, ez csak növeli ajándékunk hatását, ha névnapra is egy szép és finom tortát ajándékozunk. A legjobb a saját kezűleg készített, ehhez azonban időre és nem utolsó sorban gyakoraltra van szükség.
Éttermi vacsora Éttermi vacsora Ki ne szeretne finomabbnál finomabb ételeket enni a bevásárlás, előkészítés, elkészítés és mosogatás fáradtságai nélkül. Ugyanezt a hatást érthetjük el a saját kezűleg készített vacsorával is, ehhez azonban fontos, hogy találjuk egy jó receptet, és azt jól készítsük el.
Sütemény Sütemény Az ünnepelt ízlésétől függően, sós vagy édes süteményt is ajándékozhatunk, lehetőségünk van cukrászdából vásárolni, de készíthetünk magunk is. Vegyük figyelembe, ha a névnapos diétázik, vagy valamilyen étel allergiája van.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Névnapod van ma, köszönteni jöttem,
rímekből neked csokrot is kötöttem.
Mert a Te névnapod olyan drága nekem,
nem is tudom miért nem töltöd mindig velem.