Illusztráció a kep_0015_no.jpg névhez Anyakönyvezhető Női név Zsuzsanna

Zsuzsanna névnap

Névnapját Február 19-én és augusztus 11-én ünnepeljük.

Továbbá nem hivatalosan szeptember 20-án ünnepeljük a névnapját.

Melyik napon ünneplik általában?

február 19 70%
augusztus 11 26%
szeptember 20 3%

Zsuzsanna név jelentése

A Zsuzsanna ókori egyiptomi eredetű név, mely héber közvetítéssel került át más nyelvekbe. Eredeti alakja zššn, később zšn, jelentése: lótuszvirág. Női névként csak a héberbe történt asszimilációja után volt használatos, sósánná (שׁוֹשָׁנָּה) formában, aminek jelentése itt „liliom”.

Jelentése: liliom

Ismert becenevek: Zsuzsanka, Zsuzsa, Zsuzsika, Zsuzsóka, Zsuzska, Zsuzsácska, Zsuzsánka, Zsuka, Zsukó, Zsú, Zsuzsu, Zsazsa, Zsuzsinkó, Zsanka, Zsanna, Zuza, Zuzi, Zuzu, Szüzan, Szüzi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Jelenleg a 7. leggyakoribb női név, a nők 1.30%-a viseli ezt a nevet. Nézd meg a teljes listát.

Zsuzsanna név gyakorisága Zsuzsanna névvel születések száma

Ismert személyek Zsuzsanna keresztnévvel

Szabó Zsuzsanna
Szabó Zsuzsanna (Budapest, 1991. április 3. –) válogatott labdarúgó, középpályás.
Keresztes Zsuzsanna
Keresztes Zsuzsa (Budapest, 1961. május 17. –) válogatott labdarúgó, csatár. Az első hivatalos női válogatott mérkőzés résztvevője 1985-ben.
Lojd Zsuzsanna
Lojd Zsuzsanna, Szegediné (Budapest, 1956. április 18. –) válogatott labdarúgó, középpályás. Az első hivatalos női válogatott mérkőzés résztvevője 1985-ben.
Kossuth Zsuzsanna katona
Udvardi és kossuthfalvi Kossuth Zsuzsanna Erzsébet Paulina (Kossuth Zsuzsa), meszlényi Meszlényi Rudolfné (Sátoraljaújhely, 1817. február 19. – New York, 1854. június 29.) az 1848–49-es szabadságharcban a tábori kórházak főápolónője, Kossuth Lajos legfiatalabb húga. A legelső katonakórháza...
Erdélyi Zsuzsanna néprajztudós
Erdélyi Zsuzsanna (Dobozy Elemérné) (Komárom, 1921. január 10. – Budapest, 2015. február 13.) a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar néprajztudós, folklorista. A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti, Néprajzi Tagozatának tagja (2002).
Lorántffy Zsuzsanna
Lorántffy Zsuzsanna (Ónod, 1600 körül – Sárospatak, 1660. április 18.) I. Rákóczi György erdélyi fejedelem felesége, Lorántffy Mihály zempléni nagybirtokos főnemes és Zeleméri Borbála leánya.
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Színházjegy Színházjegy Bár a színház nem lesz jó ajándék mindenki számára, egy jól megválasztott darab beszippanthatja azokat is, akiknek eddig nem a színházba járás volt a kedvenc időtöltésük.
Bonbon Bonbon Klasszikus ajándék a bonbon, mindenki örömmel fogja fogadni és fogasztani. Ha tehetjük, akkor jó minőségűt válasszuk, és amennyiben nem ismerjük a névnapos ízlését, akkor válasszunk olyan bonbont, ami több ízt is tartalmaz.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Csokor virág Csokor virág Kiváló névnapi ajándék nőknek. Biztosan nem kell messze utaznod, hogy találj egy virágboltot, így igyekezz azt frissen vásárolni, és a legszebbet kiválasztani, hogy átadás után is sokáig szép legyen még az a csokor.
Ajándékutalvány Ajándékutalvány Ha végképp nincs ötleted, vagy csak az ünnepelt érdeklődési körét ismered, akkor tökéletes ajándék lehet egy ajándékutalvány, amivel az ajándéközött választhatja ki, hogyre szeretné beváltani.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Neved napja az alkalom, most mondjuk el Neked,
hogy a Te kis családod, milyen nagyon szeret.