Illusztráció a kep_0016_no.jpg névhez Anyakönyvezhető Női név Zsuzsa

Zsuzsa névnap

Névnapját február 19-én, augusztus 11-én és szeptember 20-án ünnepeljük.

Melyik napon ünneplik általában?

február 19 72%
augusztus 11 19%
szeptember 20 9%

Zsuzsa név jelentése

A Zsuzsanna magyar rövidülése.

Ismert becenevek: Zsuzsika, Zsuzsóka, Zsuzska, Zsuzsácska, Zsuka, Zsukó, Zsú, Zsuzsu, Zsazsa, Zuza, Zuzi, Szüzi

Általános vélemény a névről, szerinted?

{{r.aoption}}
{{r.boption}}
Még senki sem véleményezte, legyél te az első!
Összesen {{ratingsData.totalRatings}} szavazat alapján.

Gyakoriság

Az elmúlt években még nem szerepelt sem a 100 leggyakoribb név, sem a 100 legnépszerűbb név között, ezért bár nincsen pontos információnk a gyakoriságáról, az kijelenthető, hogy ritkább nevek közé tartozik.

Ismert személyek Zsuzsa keresztnévvel

Beney Zsuzsa költő, író, esszéíró, irodalomtörténész
Beney Zsuzsa (Budapest, 1930. április 21. – Leányfalu, 2006. július 12.) magyar költő, író, esszéista, irodalomtörténész, tüdőgyógyász szakorvos, egyetemi tanár.
Kapecz Zsuzsa író, forgatókönyvíró, kritikus
Kapecz Zsuzsa (Budapest, 1956. november 19.) író, költő, forgatókönyvíró, kritikus.
Rácz Zsuzsa
Állítsátok meg Terézanyut! Nesze Neked Terézanyu!
Radnóti Zsuzsa dramaturg
Radnóti Zsuzsa (Budapest, 1938. február 12. –) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar dramaturg, a Vígszínház dramaturgiai vezetője volt, a Magyar Színházi Társaság Dramaturgok Céhének elnöke volt, érdemes művész, Örkény István (1912–1979) Kossuth-díjas író özvegye.
Vathy Zsuzsa
Vathy Zsuzsa (Pápa, 1940. április 15. – Budapest, 2017. január 7.) József Attila-díjas író, újságíró, szerkesztő, vegyészmérnök. A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának tagja (1996).
Szőnyi Zsuzsa
Szőnyi Zsuzsa, Triznya Mátyásné (Budapest, 1924. október 2. – Budapest, 2014. március 16.) Szőnyi István festőművész lánya, a Vatikáni Rádió magyar munkatársa, több önéletrajzi munkája is megjelent. Férjével, Triznya Mátyás festőművésszel öt évtizeden át tartotta fenn Rómában a Triznya-koc...
Forrás: wikipedia.org

Ajándék ötletek névnapra

Mozijegy Mozijegy A mozit általában mindenki szereti, mert rengeteg jó film közül lehet választani, azonban nem könnyű eltalálni pont azt a filmet és azt az időpontot ami a legjobb az ünnepeltnek, így ha tudunk ajándékozzunk ajándékutalványt.
Könyv Könyv Egy olyan ajándékra, ami több órányi szórakozást nyújt az ünnepeltnek, biztosan nem mondhatjuk, hogy rossz választás. Ennek persze feltétele, hogy a megfelelő könyvet válasszuk ki, ezért jól jön, ha ismerjük a kedvenc íróját, vagy az érdeklődési körét.
Magazin Magazin Ha ismerjük az ünnepelt érdeklődési körét, akkor jó ajándék lehet egy ahhoz kapcsolódó újság aktuális száma. Lehet az akár női vagy féri magazin, főzéssel, autókkal, divattal, lakberendezéssel, edzéssel kapcsolatos.
Üveg bor Üveg bor Egy üveg bor tökéletes ajándék névnap alkalmából. Elfogaszható rögtön a köszöntés alkalmával, vagy később akár valamilyen ünnep alkalmával, vagy csak egy esti kikapcsolódáshoz.
Gyertya Gyertya A nők általában szeretik az otthonukat díszíteni, erre pedig tökéletes tárgy a gyertya. Az asztal dísze lehet anélkül is, hogy meggyújtaná, azonban a gyertya lángja kellemes hangulatot varázsol bármelyik éjszakán.
Parfüm Parfüm Lehet, hogy a névnaposnak már van egy kedvenc illata, ebben az esetben az esetben vehetünk neki egy ugyanolyat, azonban ha egy új illatot választunk annak is biztosan örülni fog, így különböző alkalmakra különböző illatot használhat.

Hasonló nevek

Ajánlott névnapi köszöntő

Légy olyan boldog, mint amilyen szép vagy,
legyen életedben száz millió szép nap.
Ne tudd meg soha mi az a bánat,
kerüljön el téged minden ami fájhat.
Kacagj, nevess csillogó szemekkel,
ezért imádkozunk összetett kezekkel.
Olyan szeretetre méltó szép, kedves, igazságos és szellemes vagy,
amilyen ember rajtad kívül nincs még egy!
Névnapod alkalmából fogadd szívből jövő jó kívánságaimat
és ezeket a kegyes hazugságaimat!